2024. május 20. (hétfő) 11:02

Párbeszéd – Vagyonosodási vizsgálat négy fideszes politikus ellen

A Párbeszéd kezdeményezi a parlament mentelmi bizottságánál, hogy induljon vagyonosodási vizsgálat négy fideszes politikus ellen.

Jámbor András, az ellenzéki párt frakciójának tagja egy csütörtöki, budapesti, de online is közvetített sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: az elmúlt időszakban kiszivárgott információk alapján olyan szintű politikai érintettség látszik, ami teljesen egyértelművé teszi, hogy a „Völner-Schadl-ügy az elmúlt harminc év legdurvább korrupciós ügye”.
A politikus arról beszélt, hogy az elmúlt napokban a tanúvallomásokból négy konkrét név, Gelencsér Attila, Szatmáry Kristóf és Cseresnyés Péter parlamenti képviselők, illetve Csizi Péter volt képviselő neve szivárgott ki. A tanúvallomások szerint az Igazságügyi Minisztérium több dolgozója „állítja, hogy befolyásolhatták a végrehajtói helyek kiválasztását” – tette hozzá.
Jámbor András katasztrófának nevezte, hogy konkrét parlamenti képviselők neve elhangzik egy ilyen ügyben és utalások vannak különböző személyekre, de nem indul nyomozás

Még több AKTUÁLIS…