2024. április 18. (csütörtök) 13:08

Portik szerint nem Rohác ölte meg Fenyőt

Mint ismert, a Fenyő-gyilkosság egy merénylet volt Fenyő János médiavállalkozó ellen Budapest II. kerületében, a Margit körút és a Margit utca sarkán 1998. február 11-én. A gépfegyveres támadásban Fenyő a helyszínen életét vesztette, az eset pedig az 1990-es évek végén Magyarországon zajló „maffiaháború” egyik legismertebb gyilkossága lett.

Gyárfás Tamás ellen a Fővárosi Főügyészség több mint két évtizeddel a Fenyő-gyilkosság után, 2019. július 31-én emelt vádat. Az ügyben a tárgyalás 2019. november 12-én kezdődött el a Fővárosi Törvényszéken. Azóta 38 tárgyalási napot tartott Póta Péter bíró, amelyek során mintegy negyven tanút hallgatott meg, közülük számosat többször is. Megkülönböztetett figyelem előzte meg a 40. számú, védett tanú vallomását.

A hölgy azt állította, hogy 1997 januárjában, egy nappal a kereskedelmi televíziós pályázat beadása előtt Fenyő azt mondta Portiknak, hogy mivel utóbbi be akarja vonni Gyárfást a majdani, közösen eltervezett tv-csatornájukba, így ő abból kiszáll. A felháborodott Portik emiatt a Művészinas étterembe rendelte Gy. Andrást, hogy Fenyő helyett keressen mást.n

A Magyar Nemzet most arról ír, hogy felborult a tárgyalási menetrend kedden reggel a Fővárosi Törvényszéken a Fenyő János meggyilkoltatásának vádjával Gyárfás Tamás és Portik Tamás ellen zajló perben. A tervezett tanúmeghallgatások előtt Portik Tamás és védője kaptak szót, akik – biztonsági okokból – a Kozma utcai börtönből, zárt hírközlési láncon keresztül kapcsolódtak be a tárgyalásba.

A lap beszámolója szerint a védő írásban egy egymondatos beadványt nyújtott be a bíróságnak, amelyben mindössze annyi szerepelt, hogy M. K. (egy Szlovákiában gyilkosságok miatt elítélt, közismert bűnöző) meg tudja mondani, ki követte el Fenyő János sérelmére a bűncselekményt. Azaz, hogy ki ölte meg 1998. február 11-én Budapesten a médiacézárt, ugyanis Portik szerint nem Jozef Rohác a tettes.

Még több AKTUÁLIS…