2024. július 16. (kedd) 08:53

Román zsoldosok halála

Két korábbi halálesetet követően a napokban újabb román állampolgár vesztette életét, kettő pedig megsebesült a Kongói Demokratikus Köztársaságban zajló harcokban.A bukaresti külügyi tárca az ország angolai nagykövetségén keresztül tájékozódott a helyzetről. A harcokban egy másik külföldi állampolgár is megsebesült.A külügy a luandai nagykövetség révén tovább tájékozódik a helyzetről, a diplomáciai képviselettől eddig nem kértek konzuli segítséget.

A hírügynökség emlékeztetett: februárban másik két román állampolgár halt meg, négy pedig megsebesült a kongói harcokban.Az áldozatok zsoldos katonák, akik aknavetős támadásban sebesültek meg – írta TVR Info hírportál.

Az afrikai országban 900 román állampolgár harcol a kormányerők oldalán – emlékeztetett korábbi közlések alapján a Hotnews.ro hírportál. Ezek veteránok vagy a jobb keresetért a román hadsereget elhagyó hivatásos katonák, akik a kongói kormány oldalán harcoló helyieket tanítják be és a stratégiai helyeket védik az afrikai országban.

Még több AKTUÁLIS…