2024. június 17. (hétfő) 21:12

Több kórházban hétfőtől tilos a látogatás

Szeged és Nagykanizsa után már a Békés vármegyei kórházakban is látogatási tilalmat rendeltek el a járvány terjedése miatt. Utóbbi esetében csak azokra nem vonatkozik az intézkedés, akik igazolni tudják, hogy felvették a védőoltást.
Hétfőtől visszavonásig látogatási tilalmat rendeltek el a Békés vármegyei kórházakban az influenzaszerű tünetek számának emelkedése miatt. A korlátozásokat az intézmények honlapján tették közzé.
AZ INTÉZKEDÉS ÉRINTI A BÉKÉS MEGYEI KÖZPONTI KÓRHÁZ GYULAI ÉS BÉKÉSCSABAI TAGINTÉZMÉNYÉT, VALAMINT AZ OROSHÁZI DR. LÁSZLÓ ELEK KÓRHÁZ ÉS RENDELŐINTÉZET ÖSSZES FEKVŐBETEGOSZTÁLYÁT.
Az intézkedés nem vonatkozik azokra, akik írásos igazolással, védőoltási könyvvel igazolják, hogy már legalább két hete felvették az ez évi influenza elleni szezonális védőoltást. A szülészeti osztályon a szülésnél az a hozzátartozó lehet jelen, akinek nincs felső légúti panasza, és védőfelszerelést használ.

Túl gyorsan terjed
Békés vármegye az ország egyik olyan térsége, ahol jelenleg a leggyorsabban terjed az influenza. Az év harmadik hetében 185 400-an fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük 23 800 embernél influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak. Utóbbiak közül a betegek 35 százaléka gyerek, 31,1 százaléka 15–34 éves volt. A 35–59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 23,1 százaléka, 10,8 százalékuk pedig a 60 éven felüliek közül került ki.
A legtöbb beteg Győr-Moson-Sopron és Békés vármegyében volt a Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön közzétett heti jelentése szerint.
Mint megírtuk, az influenzaszerű megbetegedések emelkedése miatt először a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ valamennyi fekvőbeteg-ellátó egységében rendeltek el látogatási tilalmat, majd pár nappal később a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban rendeltek el részleges látogatási tilalmat.

Még több AKTUÁLIS…