2024. július 16. (kedd) 12:09

Ukrán katonákat képeznek ki Magyarországon

A szlovák védelmi miniszter, Jaroslav Naď egy, a kelet-szlovákiai Nagymihályban tartott hétfői beszélgetésen azt állította, hogy Magyarországon is képeznek ki ukrán katonákat – számol be erről a Paraméter cikke.
A szlovák külügyminisztérium által szervezett beszélgetésen részt vett a tárca vezetője, Rastislav Káčer mellett Jaroslav Naď védelmi miniszter is, akik a több mint egy éve tartó orosz–ukrán háborúról fejtették ki véleményüket. Az eseményen megjelent egy oroszbarát társaság is, amelynek tagjai hangosan ordibáltak a teremben, így akadályozva a két miniszter beszélgetését, amit ezen a linken lehet visszahallgatni.
A beszélgetésen szóba került a szomszédos országok szerepe, amivel kapcsolatban Naď azt mondta, hogy a szomszédos országoknak kötelességük támogatni Ukrajnát, ahogy teszi ezt többek között Szlovákia, Csehország és Lengyelország is. „Bezzeg Magyarország kimaradhat ebből az egészből” – kiabálta be az oroszbarát társaság egyik tagja a szlovák miniszter mondatai hallatán. Erre reagálva Naď azt állította, hogy a magyarok is segítenek, mégpedig ukrán katonák kiképzésével. „Az, hogy ön erről nem tud, és terjed a propaganda arról, hogy ők nem segítenek, az egy dolog. De vajon arról van tudomása, hogy a területükön (azaz Magyarországon – a szerk. megj.) folyik az ukrán katonák kiképzése?” – idézi a Paraméter cikke a szlovák védelmi miniszter szavait.

Még több AKTUÁLIS…