2024. február 22. (csütörtök) 15:07

Varga Judit is visszavonult

Miután Novák Katalin köztársasági elnök bejelentette lemondását a kegyelmi botrány miatt, Varga Judit Facebook-posztot tett közzé, melyben azt írta:

„A rendszerváltoztatás óta az elnök egyéni kegyelmi döntésének érvényességéhez az igazságügyi miniszter ellenjegyzése szükséges. Én folytattam azt a több, mint 25 éves gyakorlatot, miszerint az igazságügyi miniszter tudomásul veszi az elnök kegyelmi döntését. Az elnök döntésének ellenjegyzéséért a politikai felelősséget vállalom.
Varga közölte: visszavonul a közélettől, lemond az országgyűlési képviselői mandátumáról és a Fidesz EP-listájának vezetéséről is.Mindenkinek hálásan köszönöm a munkáját, akivel az elmúlt években egy csapatban dolgozhattam. Magyarország a továbbiakban is számíthat rám nemzeti érdekeink és értékeink védelmében.”

Valószínűleg neki sem volt más választása, ezúttal Orbán gyorsan döntött és vállalta a két lemondással a presztízsveszteséget is, vagyis tüzet oltott. Nyilván a közvéleménykutatások siralmas képet mutattak a pedofil ügyben, tehet nem tehett másként.

Még több AKTUÁLIS…