2024. július 22. (hétfő) 09:02

Zsebre tett kézzel, mosolyogva érkeztek a miniszterek

Háromnapos stratégiai kormányülést hívott össze Orbán Viktor a hét elejére Sopronba. A hétfőn kezdődő ülésen az Origo cikke szerint biztosan szó lesz az ukrajnai háborúról és a brüsszeli szankciók gazdasági hatásairól, de a napirendi pontok között szerepel Magyarország energiastratégiája és az infláció elleni küzdelem is.
Reggel fél nyolctól érkeztek a miniszterek a sopronbánfalvi pálos-karmelita kolostorba. Helyszíni tudósítónk szerint nincs körbekordonozva a helyszín, minimális a rendőri készültség, de rengeteg térfigyelő kamerát szereltek fel, és keresőkutyákat is látott a környéken. Orbán Viktor érkezhetett valószínűleg elsőként, reggel negyed nyolckor már a kolostor belső, zárt udvarán állt a hivatali autója.

A nagy hidegben is kabát nélkül szállt ki az autóból Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

Nem sokkal később befutott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, mögötte pedig ráérősen sétált Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter is.

Meghívták a kormányülésre Kocsis Mátét, a Fidesz frakcióvezetőjét is.

Hátizsákkal, mosolygósan érkezett meg az ülésre Varga Mihály pénzügyminiszter.

Lázár János építési és közlekedési miniszter pedig lezseren, Navracsicshoz hasonlóan zsebre tett kézzel sietett a kolostorba.

Az ötödik Orbán-kormány egyetlen női minisztere, Varga Judit igazságügyi tárcavezető sem hagyja ki természetesen a maratoni kormányülést.
Nyár elején is Sopronban tartották a kihelyezett kormányülést, itt fogadták el az extraprofit adóról szóló rendelkezéseket és a 2023-as költségvetés tervezetét is.

Még több AKTUÁLIS…