2024. szeptember 08. (vasárnap) 01:20

2025 – az Audi új adui

 

Hazánktól Mexikóig vannak Audi gyárak. A jövő évi újdonságok között ott lesz a friss A4-es, mely az angol nyelvterületen a „compact sedan” kategória egyik sztárja lehet. Az aranyifjak és királyok, kormányfők körében is kedvelt lesz az új generációs Audi A7/A8 „full-size sedan”. Komfortot, eleganciát és fürgeséget garantálva. A szerényebb igényű vevőket célozza meg hamarosan az Audi Q3 „small crossover SUV”, s annak villanyos nagy testvére, az Audi Q4 E-Tron … A 2025-ös modellek premierjéig pillantás a múltba és a tengerentúlra, ahol hagyományosan sokféle európai, amerikai, ázsiai típust gyártanak!

A 70-es évek óta megduplázódott a Mexikói Egyesült Államok {Estados Unidos Mexicanos} lakossága. Az USA közel 2 millió km² területű déli szomszédja nem csak illegális drogbiznisszel és remek mezőgazdasági termékekkel van jelen a nemzetközi piacon! 2023-ban 4 millió belföldi gépkocsit is termeltek. A hajdani spanyol gyarmat idegenforgalma ugyancsak megérezte 2020/2022-ben a Covid-19 hisztériát, miként a járműipar is. A 130 millió lakosú Mexikó tekintélyes autóiparral büszkélkedhet, de a koronavírus-járvány terjedése kissé megtépázta a korábban elért rekordokat. Ám 2024 eddig eltelt időszakában havonta újfent havi sok százezer „Made in Mexico” modellt regisztráltak.

Bezzeg 2019-ben egyedül Volkswagenből 443 ezret, s Fordból negyedmilliót gyártott a hatalmas latin-amerikai állam. A Chevrolet, a Ram és Dodge típusokon túl seregnyi japán márkát is összeszerelnek. Európát a VW-n kívül a BMW, s a San Jose Chiapaban pár esztendeje {2016-ban} megnyílt Audi üzem négykerekűi képviselik. A rivális Mercedes-Benz sem hiányozhat a {88 százalékban észak-, 12 százalékban közép-amerikai} festői birodalom palettájáról.

Kapcsolódó
Még több autó…