2024. május 18. (szombat) 21:20

Kanadai autó mustra

III. Károly távoli birodalmában oly’ sok más nemzetközi szakvásárhoz hasonlóan – a koronavírus-járvány tombolása miatt – elmaradt a tavalyi Canadian International Auto Show (CIAS). Jó hír viszont, hogy a 2023-as rendezvény előkészületei már javában zajlanak. Rengeteg újdonságot, meglepetést ígérnek az észak-amerikai mustra szervezői!

Februárban félszázadik alkalommal kerül megrendezésre Torontóban a Kanadai Nemzetközi Autó Show. Az 50. CIAS a tengerentúli típusokon kívül, hagyományosan számos európai márka bemutatkozási terepe is. Mi tagadás az öreg kontinensen 2023 elején is igen ritkák a Kanadában gyártott Chryslerek. A Town & Contry, a Lancia Voyager, a Dodge Grand Caravan, a Ram Cargo Van elnevezések arról árulkodnak, hogy az észak-amerikai nép gyakorta kempingezik/költözködik.

A távoli, demokratikus monarchiában seregnyi olyan modell rója az utakat, melyek felénk ritkaságnak számítanak. Kanadának – melynek államfője, a 96 esztendős II. Erzsébet királynő múlt ősszel hunyt el – már csak történelmi okokból is komoly járműipara van. A brit „rokonoknak” hála, no meg az autógyártás hajdani fellegvárának, az USA-nak a földrajzi közelsége sok mindent megmagyaráz. S akkor még ott van az a tény, hogy a hazánknál több, mint százszor nagyobb területű Kanadában hatalmas távolságok vannak. A polgárok egy része belföldi gyártású Hondákkal suhan. Az Év „kis autója” ott legutóbb a Civic lett…

 

Kapcsolódó
Még több autó…