2024. május 18. (szombat) 15:37

München: Auditól az Alfáig

München: Auditól az Alfáig

Nem lehet már messze a tél vége! Február 22. és 25. között tárja szélesre a kapuit Dél-Németország legrangosabb járműipari seregszemléje, a Münchener Autotage. A mintegy 10 ezer négyzetméteres szakvásár (Messegelände / Bejárat: Nord Paul-Henri-Spaak-Str. 12. – 81829 München) naponta 10 órától várja az érdeklődőket.

A bajor főváros öt napos mustráján a „hazai” Audik és BMW-k mellett természetesen a Volkswagen 2023-as kínálatával is megismerkedhetnek a vásárlátogatók. Egy évtizeddel azután, hogy a hetedik generációs VW Golf Év autója címet kapott, a kompakt kategóriában immáron a legendás típus nyolcadik, kilencedik, részben elektromos nemzedéke toboroz vevőket. A francia kézbe került Opel friss Corsája, Astrája, Mokkája és a Ford fürge Focusa is e mezőnyben próbál sikert aratni. A Mercedes, a Porsche, a Fiat és az Alfa Romeo sem hiányozhat az idei buliról, ahol meg is lehet vásárolni a kiszemelt új négykerekűeket!

Szintén merész álmokat dédelgetnek az ázsiai gyártók! (A híres Golf GTI másfél évesen, használtan – 6 ezer kilométerrel tachójában – még 44 ezer €urót kóstál a vásárváros szomszédságában…) Ezen 300 lovas országúti rakéta koreai kihívójaként emlegetik Európában a Hyundai i30 Fastback N-t. A közel 4 és fél méteres verda 15 millió forint körüli alapárával valóban versenyképesnek tűnik. Korábban az EU szívében kétféle négyhengeres modellből választhattak a Hyundai rajongók. A kereskedők tapasztalati szerint a vevők 95 százaléka nem a (jutányosabb) 250 lovas változatra voksolt, hanem a dögösebb 275 lóerősre. A koreai kocsik elektromosés hibrid verziói is keresettek!

Kapcsolódó
Még több autó…