2024. május 20. (hétfő) 11:22

Tavaszi nagytakarítás

Gumicsere

Óvatos becslések szerint Európában autósok milliói a szép idő beköszöntével sem cserélnek „papucsot”. Magyarán téli abroncsokkal közlekednek, noha plusz 7-8 fok felett már biztonságosabb nyári gumikkal gurulni. Húsvéti tippek!
Akinek van egy-két szabad órája, azt érdemes a gépkocsi tavaszi felkészítésére (is) fordítani. A kerekek állapota, akárcsak az egyéb gumi tömítések, alkatrészek, ablaktörlők kontrollja rengeteg bosszúságtól mentheti meg az embert. Az égők ellenőrzése is fontos! Aztán egy külső-, belső nagytakarítás sem árthat a sportos autótulajnak. Az utas- és csomagtérből érdemes eltávolítani a felesleges cuccokat, esetleges szemetet. „Hoppá, itt van egy melltartó, de nem találom a sárga mellényt…”

Ha nem is vagyunk dohányosok, a hamutartó is tele lehet, például cukorka maradványokkal, papír fecnikkel stb. Aki még nem állította át nyári időszámítására a járgányában található vekkert, azt e napokban érdemes megtenni. A motortérbe pillantva az ablakmosó tartály feltöltése és az olajszínt kontrollja se maradjon el. Ja, és az sem árt, ha üzemanyaggal teletankoljuk kedvenc paripánkat. Jó utat mindenkinek!

Kapcsolódó
Még több autó…