2024. július 16. (kedd) 10:41

Keanu Reeves 12 hetet edzett a John Wick 4 forgatására

Keanu Reeves arról is híres, hogy szereti a filmjeiben maga játszani az akciójeleneteket is. Ezért csaknem három hónapot töltött edzéssel, hogy a John Wick 4. fejezetében is hozhassa a formáját – írta a Variety. Reeves-nek nem volt könnyú dolga, hiszen Chad Stahelski rendező neve ismét garantálja a pörgős és egyedi akciókat. Ezenkívül a negyedik John Wick-film egy egész estés szórakozás, a maga 169 perces műsoridejével, ami bővelkedik látványos akciójelenetekben.
„Körülbelül 12 hetes edzés telt el. Ez az akció új szintje” – mondta Reeves a folytatáshoz készült bemutatóban.
A legnagyobb kihívást egy autós mutatvány jelentette, amelyben Reeves karaktere a franciaországi párizsi történelmi Diadalív körül száguld. A színésznek meg kellett tanulnia 180 fokot fordulni, sodródni, és eközben újratölteni a pisztolyát és kilőni az ajtón szinte egyidőben.
– Túl messzire mentünk? – kérdezte Reeves az őrült mutatványokról a bemutatóban.
„Az autóvezetést a következő szintre emeltük, amit nagyon élvezek” – mondta korábban Reeves a Total Film magazinnak a 4. fejezet autós mutatványairól. „Van 180 fokos forgás, előremenetből hátra kapcsolás 180 fokos forgással, tolatásból hátramenetbe kapcsolás 270 fokos forgással, sodródás… Szóval nagyon szórakoztató volt, élveztem, hogy lehetőségem nyílt megtanulni ezeket a készségeket.”
Reeves hozzátette: „A John Wick: 4. részében van a legtöbb akció a [„John Wick”] filmek közül. Ez egy nagy show… Ez a film volt a fizikailag legmegterhelőbb szerep, amit valaha kaptam pályafutásom során.”

A John Wick: 4. részében Reeves névadó bérgyilkosa új ellenségekkel néz szembe, és újra találkozik régi barátaival, hogy végleg elpusztítsa a gonosz High Table-t.
A „John Wick: 4. fejezet” március 24-én kerül a mozikba.

Még több bulvár…