2024. május 18. (szombat) 15:02

Keanu Reeves „gombaölő baktérium”

Keanu Reeves

Német tudósok a keanumicin nevet adták egy csoport baktériumnak, gombaölő erejük miatt. Az elnevezés a kanadai akciósztár, Keanu Reeves nevéhez fűződik, akinek legújabb rosszfiús filmje, a John Wick 4. része március 24-én kerül a mozikba.

A németországi jénai Leibniz Természeti Termékkutató és Fertőzésbiológiai Intézet kutatói szerint „Az új NRLP-k olyan hatékonyan pusztítják el a különböző mikrobafajokat, hogy keanumycinnek neveztük el őket Keanu Reeves színész után, aki filmes karrierje során számos ikonikus gyilkost alakított.”

Reevesnek már több MTV filmdíja van, és egy csillaga a hollywoodi Hírességek sétányán. 2019-ben az amerikai rapper, Logic használta Reeves nevét egy dal címeként, majd 2021-ben a Tae Kwon Do Life Magazine a „világ első számú harcművészeti filmsztárjának” nevezte. A 2014-ben bemutatott John Wick film 2017-es második részében egy olyan veszélyes bérgyilkost alakít, aki képes volt egyszerre három embert megölni egy ceruzával.

Reeves néhány nappal ezelőtt reagált a hírre a Redditen. Amikor egy felhasználó elmondta neki a hírt, és megkérdezte mit gondol róla, azt válaszolta: „… Szia, köszönöm… John Wicknek kellett volna hívniuk… de ez nagyon klassz… és szürreális számomra. De köszönöm, tudós emberek! Sok sikert, és köszönjük, hogy segítetek nekünk.”

Még több bulvár…