2024. július 22. (hétfő) 11:04

Kordának Varga Judit is behódolt

Varga Judit igazságügyi miniszter gyerekkora óta imádja Kordáék dalait, s igazi rajongóként közös fotót is szeretett volna. Zúgott a Reptér, zengett a Mamma Maria, Korda György és Balázs Klári legnagyobb slágerei a hétvégén Mezőkövesden. A városban rendezték meg ugyanis a XVI. Polgári Estélyt, ahol a legendás házaspár volt a sztárvendég.
Az eseményt – a térség országgyűlési képviselőjeként – a Pénzügyminisztérium államtitkára, Tállai András hozta tető alá, az esemény fővédnökének pedig Varga Juditot kérte fel. Az igazságügyi miniszter jelenléte pedig igencsak meglepte Kordáékat!

– Már a színfalak mögött vártunk a fellépésre, amikor a műsorvezetők fővédnökként felkonferálták Varga Judit igazságügyi miniszter asszonyt. Ettől még izgalmasabbá vált a koncert, hiszen nem mindennapos, hogy az ország egyik vezetője ott ül a nézőtéren és hallgatja a dalainkat – mesélte lapunknak Korda György.

Varga Judit aztán – akivel első ízben találkoztak – többszörösen meglepte őket.

– Az első egy rövid kis bejátszás volt, mielőtt Varga Judit színpadra jött, azon ugyanis a miniszter asszony hegedült, és nem is akárhogyan… Klárika és én ebből tudtuk meg, hogy abszolút zeneértő. A második, ami nagyon tetszett, ahogy a köszöntő beszédét mondta: szépen, érthetően, emberien. Klárika közben megjegyezte nekem, milyen elegáns és csinos a tárcavezető! Volt azután egy különleges, sokkal meghittebb része is a koncertnek, amikor elénekeltem az egyik legszebb és legnagyobb slágeremet, a Gyöngéden ölelj át című dalt. Azt mondtam, ezt most Varga Judit miniszter asszonynak küldöm. A koncert után pedig közös kép is készült vele, ami igazi megtiszteltetés számunkra – mesélte a legendás énekes, akit a fellépésen különösen meghatott egy dolog: amikor ugyanis a közönséget üdvözölte, elmondva, mennyire boldogok, hogy énekelhetnek nekik, a vendégek szinte egy emberként álltak fel az asztaluktól, majd a színpad elé tódulva válaszoltak: „szeretünk, Gyuri!”

A Gyöngéden ölelj át egyébként a klasszikus gengszterfilm, A keresztapa dallamaként vált világszerte ismertté, s Nino Rota híres témájára íródott. Korda György 1982-es Aranyalbumán jelent meg, a szövegét Váradi Zsuzsa írta. Ezt a dalt Korda minden fellépésén elénekli.

Még több bulvár…