2024. május 18. (szombat) 14:29

Meghalt Richard Belzer, a Különleges ügyosztály sztárja

Richard Belzer

78 éves korában meghalt Richard Belzer, a Különleges ügyosztály című bűnügyi sorozat sztárja. Belzer vasárnap hajnalban halt meg otthonában, a délnyugat-franciaországi Bozoulsban – mondta el Bill Scheft író, a színész régi barátja a The Hollywood Reporternek.

Belzer, humoristaként kezdte karrierjét, majd több mint két évtizeden át alakította a rendkívül intelligens, összeesküvés elméletekben hívő nyomozó, John Munch – akinek karaktere egy valós baltimore-i nyomozó alapján született – szerepét a Gyilkos utcák és a Különleges ügyosztály sorozatokban. John Munch szerepében először 1993-ban tűnt föl a Gyilkos utcák egyik epizódjában, utoljára pedig 2016-ban alakította a karaktert a Különleges ügyosztály egyik részében. A két NBC-dráma között Belzer nyolc másik sorozatban játszotta a nyomozót többek között A stúdió és Az ítélet című sorozatokban is.

A The Interviews: An Oral History of Television weboldalnak adott 2016-os interjúban Barry Levinson, a Gyilkos utcák producere felidézte, hogy épp hallgatta Belzert a The Howard Stern Show-ban és annyire megtetszett neki, hogy meg is jegyezte, „eddig annyi színészt meghallgattak, miért nem hallott Belzerről”?

 

Még több bulvár…