2024. április 23. (kedd) 05:47

Szűcs Judith nem panaszkodik, vagy mégis?

A Kiskegyed szólaltatta meg Szűcs Judithot, a lap ugyanis kíváncsi volt arra, az énekesnő is hasonló helyzetben van-e nyugdíjért kapott összegekben, mint Zalatnay Sarolta vagy Szerednyey Béla, akik az elmúlt hetekben többször hangoztatták, méltatlan összeget kapnak az államtól. Szűcs nem árulta el, mekkora összeget kap, pusztán annyit, hogy először 28 ezer 600 forinttal csöngetett be hozzá a postás.

„Nem szeretek panaszkodni, de én 28.600 Ft-tal kezdtem a korai nyugdíjba menést. Azóta pár százalékkal emeltek, de előfordult, hogy már én is benyújtottam kérvényt és így pár ezer forinttal többet kapok. Nem akarok ezzel foglalkozni a hátralévő életemben, mert csak felidegesíteném magam. Ha van fellépésem, abból elvagyok…”

Ezekkel a nyugdíjas cikkekkel csak az a baj, hogy az újságok is felelőtlenül járnak el, hiszen mindenki a járulék befizetések alapján kapja a nyugdíjat. Márpedig, ha a művész kevés jövedelmet vallott be, akkor minimális nyugdíjat kap. Panaszkodni persze lehet, csak nem lehet mindent az ORI-ra fogni, hogy ők nem fizették be a járulékot. A zenészek jövedelme elsősorban ugyanis nem onnan származott, hanem haknikból, ahol többnyire borítékban kapták a gázsit, s arról az adóhivatal nem tudott.És abból vettek házat, nyaralót, esetleg vitorlást a Balatonon. Egy svéd vagy német adóhivatal bizonyosan meg is kérdezne, hogy azok ugyan miből vannak…

Még több bulvár…