2023. december 10. (vasárnap) 00:45

A Dán minőség követei

 Ritka, amikor egy külföldi cég negyedszázadon át megtud telepedni egy országban, ráadásul világjárvány és háborús helyzet is nehezítette, nehezíti a dolgát. Nos, a dán Pharma Nordnak sikerült ez a bravúr…Budapesti év értékelőjében is ezt emelte ki a napokban Porzsolt Péter a cég menedzsere és a dr. Sándor Edit orvosigazgató, a következőket hallottuk tőlük:

-Mint minden cégnél, a világjárvány nálunk is riadalmat okozott, mit fog ez jelenti számunkra, lesz-e szükség a Pharma Nord készítményeire, mi lesz a munkánkkal, és hogyan vészeljük át az izolációt, a home-office okozta szorongásunkat. Emiatt ünnepelni is csak most tudtunk először hosszú kihagyás után. A nehézségek ellenére, meglepő sikereket és teljesítményt értünk el. Hogy minek köszönhető ez, és a csaknem negyedszázados sikerszéria? Nos, elsősorban a minőségnek, a megbízhatóságnak, a kitartásnak, a szorgalomnak, valamint a folyamatosan növekvő innovációnak és termékpaletta bővülésének. De nem hagyható ki a sorból a kíváló magyar szakembergárda sem, amivel a dán anyavállalat vezetése igen elégedett.  

A Pharma Nord-ot 1981-ben alapította a vállalat jelenlegi két tulajdonosa, Eli Wallin és Sven Moesgaard, akik egy brit szelén termék importjával kezdték cégtevékenységüket. Ezután továbbfejlesztették a terméket és létrehozták a Bio-Szelénium+cink+vitaminok-ként ismert terméket, amely a mai napig meghatározó eleme a termékpalettának. A Bio-Szelén+cink+vitaminok sikeresen magába foglalta ezt a filozófiát és előkészítette az utat az első leányvállalatok létrehozásának Svédországban, Angliában és Finnországban valamint Magyarországon. A Pharma Nord termékek jelenleg 45 országban érhetoek el kiskereskedelmi forgalomban. Hozzávetolegesen a cég termékeinek 85 %-a van gyógyszerként regisztrálva egyes országokban.

Még több életmód…