2024. június 15. (szombat) 13:28

Arénás Játszónappal tér vissza az Ország Játéka verseny

Kilencedik alkalommal rendezik meg az Ország Játéka versenyt, amelyre idén több mint 70 játékot neveztek be. A beküldött pályázatok zöme ezúttal is a társasjátékok kategóriába érkezett. A verseny 2022 október elején kezdődött, de a beküldött szavazok száma már most 20.000 felett jár.

Szavazni a www.orszagjateka.hu oldalon lehet 2022. november 7. (hétfő) éjfélig. Az idei verseny különlegessége, hogy újra lesz Játszónap, amelynek a Groupama Aréna ad otthont. A szervező JátékNet Webáruház sok-sok színes és különleges programmal várja az érdeklődőket 2022. november 6-án (vasárnap) egész nap.

A tavalyihoz képest némileg megváltoztak a játékkategóriák, de továbbra is társasjátékokból érkezett be a legtöbb nevezés. A több mint 70 beküldött pályázat között van bébijáték, családi/party társasjáték, fiús játék, lányos játék, interaktív/elektronikus játék, kreatív készségfejlesztő, társasjáték iskolásoknak és társasjáték ovisoknak. A játékok népszerűsége továbbra is vitathatatlan: habár a szavazás 2022. október 4-én indult el a beérkezett közönségszavazatok száma – a cikk írásakor – már meghaladta a 20.000-et is.

A korábbi évekhez hasonlóan a kategóriagyőzteseket a közönségszavazat és a szakmai zsűri véleménye alapján díjazzák. A zsűritagok között van gyermekpszichológus, óvodapedagógus, védőnő, lapkiadó, producer, énekesnő és színésznő is, akik speciális kritériumok alapján vizsgálják és értékelik a versenyben lévő játékokat.

„Játékot készíteni – de kiadni és forgalmazni is – nem csupán egy termék előállítását jelenti. Sosem lehet eltekinteni attól, hogy a végeredmény egy olyan eszköz, amely jelentősen befolyásolja a gyermekeink fejlődését, a szórakozáson keresztül azt, amit az elsők között magához vesz a világból. Ez felelősség, és minden egyes saját játékom fejlesztése során érzem is a súlyát. Az Ország Játéka versenyben ezáltal nem csak a játékkészítő precizitását, ötletességét, de a felelősségtudatos tervezést is keresem, díjazom.” – nyilatkozta Pierrot, producer és az Ország Játéka szakmai zsűri elnöke.

A verseny egy hatalmas Játszónappal zárul 2022. november 6-án (vasárnap). Az eseménynek otthont adó Groupama Arénában lehetőség lesz kipróbálni a benevezett 73 db játékot, de emellett a szervezők számos más délelőtti és délutáni programmal várják az érdeklődőket (lesz arcfestés, smink stúdió, ugrálóvár, henna és kreatív műhely is).

A jó hangulatról a JátékNet Webáruház nagykövete, Kovácsovics Fruzsina énekesnő, óvodapedagógus gondoskodik majd: „A játék mindig is központi szerepet töltött be az életemben. Gyerekként is, felnőttként is. Így különösen nagy öröm számomra, hogy én is részt vehetek ebben a szuper kezdeményezésben. Nagyon várom már a november 6-át, ahol mindenki kipróbálhatja majd a nevezett játékokat (velem együtt) és azt is nagyon várom már, hogy együtt énekeljünk, bulizzunk a gyerekekkel, ugyanis egy interaktív koncerttel várom majd a gyerkőcöket. A gitáromat és a jókedvemet már bekészítettem”. A családi Játszónapon is lesz alkalom szavazni a játékokra, így a nap végén kihirdetésre kerül a Játszónap különdíjas játéka.

A tavalyi évhez hasonlóan az óvodák és bölcsődék apró alkotói szintén versenybe szállhatnak a Facebookon saját alkotásaikkal. A feladat egy korona elkészítése, bármilyen technika felhasználásával. A lefotózott alkotást a nyereményjáték Facebook posztja alá kell kommentelni, megjelölve a kiválasztott óvoda vagy bölcsőde nevét. A sorsolás során kiválasztott intézmény nyereménye egy 50.000 Ft-os ajándékcsomag.

A szavazók között 100 nyertest sorsol ki a JátékNet Webáruház, akiket 2.000 Ft-os vásárlási utalvánnyal ajándékoznak meg. A főnyeremény 1 db 50.000 Ft-os JátékNet ajándékutalvány, melyet szintén a szavazók között osztanak ki.

A szavazás egyúttal jótékonysági célokat is szolgál, hisz a voksolás során a közönség megadhatja egy általa választott bölcsőde és óvoda nevét. A két kategória legtöbb szavazatot kapó intézményei egy-egy 50.000 Ft értékű ajándékcsomagban részesülnek.

Szavazni 2022. november 7. (hétfő) éjfélig lehet a https://www.orszagjateka.hu oldalon, az eredményhirdetésre 2022. november 8-10. között kerül majd sor.

Még több életmód…