2024. május 18. (szombat) 22:40

Bevásároltunk Horvátországban

Horvátország

Miután többen is mondogatták Harkányban, hogy átjárnak vásárolni a legközelebbi horvát faluba, mi is felkerekedtünk, hogy próbát tegyünk. 

Drávaszabolcs után, néhány kilométerre fekszik Donji Miholjac. Ez egy nagy falu, három bankkal, Lidl-vel és több kisbolttal meg még több fagyizóval, ahol egy gombóc csak egy euró. Parkolni is lehet, egy óra 40 cent. Piac viszont csak hétvégén van, így hétfőn ezt a kört ki kell hagynunk, pedig épp az ottani zöldség és gyümölcs választékot valamint a visszafogott árakat dicsérték. Irány a Lidl.

A magvas kenyér 1 euróért igazán jó vétel és a horvát pékáru amúgy is rendkívül finom.  A mélyhűtött dolgok is olcsók, a mexikói zöldségmix például csak 1 euró, miközben nálunk már 800 forint. A tonhal konzerv is csak másfél euró, és amiért igazán érdemes átkelni a határon, az a 10 eurós polip vagy a 3 eurós lazac valamint a glutén és laktózmentes csirkefalatkák, halrudacskák és pizza. Az előbbiek már 3 euróért elvihetők, a pizza is 4 euró. A 12 darabos csevapcsicsa 2,5 euró. Nos, ezek után mindenki maga döntse el, hogy a 10 kilométeres út megéri-e az árát.

Még több életmód…