2024. július 16. (kedd) 11:40

Húsz éves a Regős vendéglő

A Regős vendéglő a magyaros kategóriában verhetetlen, s mióta az internet működik, a turisták a kommentek alapján könnyen odatalálnak, pedig egy eldugott kis VI. kerületi utcában van. Most februárban tartották a 20. születésnapot, nem volt nagy banzáj, zártkörben kollégákkal, családtagokkal, barátokkal ünnepeltek, s csak szendvicsek és könnyű italok. Regős Péter nem szereti a felhajtást, amikor 2002-ben átvette a Szófiai utcai szenes pincét, már rég mindent tudott a szakmáról, legjobbaktól tanult és vendéglősként sem volt már kezdő. Ám maga sem gondolta, hogy sikeresen átvészeli majd a gazdasági válságot és a covid járványt is.És a telt ház garantált, ebédkor és vacsoraidőben is. Regős Péter szívesen mesél a hétköznapokról, és azokról a fogásokról, amelyekkel megteremtette a vendéglő jó hírét.

 • Nincs titok, sokat dolgoztunk, hogy ilyen népszerűek legyünk, s már azt is megtehetem, hogy háttérből irányítok, s a vásárlást és az előkészítést intézem.
 • Amikor húsz éve kinyitottak, nem volt még  Tripadvisor, Google, vagyis a vendégek nehezen találtak ide.
 • Lassan futottunk fel, a magyarokat vonzotta a menü választék, amely 8 levesből, 16 főétekből és 5 desszertből áll, s miután ez a választék másutt nem jellemző, ebédkor már akkor is telt házunk volt. A külföldieket kezdetben azzal a fogással csábítottuk, hogy a közeli szállodáknak kuponokat adtunk, az egy gulyáslevesre szólt. Azért ugyan nem kellett fizetni, de a vendégek többsége mást is rendelt utána, vagyis akkor sem voltunk veszteségesek.Amikor aztán beindult a net, a portálok szállították nekünk a vendégeket, hiszen a kommentek 99 százaléka pozitív volt és magyaros vendéglőből amúgy sincs túl sok Budapesten. Este a vendégeink 90 százaléka külföldi, spanyolok, angolok, olasz, csehek, szlovákok. Régen sok orosz vendégünk volt, ők elmaradtak.
 • Az étlap szerint valóban sok a magyaros étel, vannak állandó fogások?
 • A gulyásleves, paprikás csirke, halászlé vagy a töltött káposzta sosem hiányozhat, hiszen a külföldiek többsége ezért tér be hozzánk.
 • A bezárás gondolata sosem merült fel?
 • Ha a covid még elhúzódott volna, mi sem nagyon tehettünk volna mást, hiszen a rezsit fizetni kell. A régi személyzetünk így is más munkába kezdett, ki külföldön vállalt munkát, ki futárnak állt és nem mindenki jött vissza. Egyébként hűségesek az embereink, nálunk az alkalmazottak többsége évekig itt dolgozik, természetesen versenyképes a fizetésük is.
 • Sokszor emlegetik családi vendéglőként a Regőst.
 • A feleségem és a lányom is itt dolgozik, ők a nehéz időkben is velem voltak, s egy vendéglőnek is szüksége van egy alapcsapatra.
 • Ahogy tudom, a vendéglő évek óta a kapacitás határán mozog, sőt csoportokat sem fogadnak már.
 • Most már három éve nem fogadunk csoportokat, nem vállalunk rendezvényeket, mert akkor vendégeket kellene elküldenünk, s így sem győzzük. sem a konyha, sem a személyzet nem képes nagyobb forgalomra, és nem is erőltetem.
 • Az infláció miatt az áremelés itt sem maradhatott el, a forgalmon ez nem látszik?
 • Sajnos, én is kénytelen voltam 30 százalékkal emelni az árakat, miután az áramszámla nyolcszorosára, a gázszámla négyszeresére ugrott, s. a nyersanyagok,a. húsok és a zöldség is 40-50 százalékkal drágult. Szerencsére a külföldieket a 30 százalékos emelés sem tántorította el.
Még több életmód…