A spanyol Dani García már háromszor kapott Michelin-csillagot. Most két éttermet is nyit Magyarországon Tiborcz István szállodájában.A Dorottya utcában található BDPST Group Dorothea Hotelben nyílik a közeljövőben a BiBo és az Alelí. Ezzel Dani García a jelenlegi – 12 márka alatt 20 étteremből álló – a nemzetközi portfóliója újabb két étteremmel bővül. Spanyolországon kívül csak Londonban és Dohában van étterme, most már Budapesten is lesz. Úgy tűnik, nemcsak szórakozással töltötte a Tiborc család az önkéntes száműzetést, amikor a választás eredményétől tartva a család odaköltözött. A séfet ugyanis ott ismerték meg, aki pedig bolond lenne, ha nem használná ki, hogy a magyar miniszterelnök lányával és vejével üzletelhet.
„Egy étteremnyitásnál nem minden a pénz és a fogyasztási mutatók. Hetente kapunk megkereséseket, jelenleg is számos potenciális partner érdeklődik vagy vár a döntésünkre. Nagyon fontos szempont, hogy ki az üzleti partner egy nyitásnál. A Dorothea Hotelt birtokló BDPST Group tulajdonosával, Tiborcz Istvánnal és a cégcsoport kreatív igazgatójával, Orbán Ráhellel személyesen is jó kapcsolatot ápolok, a marbellai tartózkodásuk alatt ismerkedtünk meg, számos alkalommal vendégeim voltak a helyi éttermeimben. Fontos volt, hogy a víziónk találkozott a tekintetben, hogy valami különlegest hozzunk létre ebben a gyönyörű, új hotelben. És ez nekem tényleg nagyon fontos. Rengeteg pénz van a világon, jelenleg rengeteg vállalkozó szeretne éttermet nyitni, hozzánk is rendszeresen befutnak kifejezetten nagy költségvetésű ajánlatok is. De, tudja, a sikeres étterem-üzemeltetéshez a sok pénz nem elég. Ha nincs egy kiforrott koncepció a projekt mögött, akkor mi abban nem tudunk részt venni. A BDPST Group víziója a hotellel és annak gasztronómiai kínálatával kapcsolatban több mint meggyőző volt. Tudtam, hogy ebbe érdemes energiát fektetni.”