2024. június 15. (szombat) 13:14

NSZK: sok eb, kevés szalamander

macska

Míg Svájcban a cica a legnépszerűbb háziállat, s a kutyák csupán ezüst érmesek, addig a jóval nagyobb területű Németországban fordított a helyzet. Az NSZK-ban egyébként dobogós még a nyuszi, illetve az egyéb kisemlősök. A koronajárvány „bezártsága” és a magány ellen sokan úgy védekeztek Európában, hogy beszereztek maguknak valamilyen élőlényt.

A 2023 elején Moszkvában, a Vörös téren borjút sétáltató amerikai turistanőt, állítólag fotózták már sertéssel is – Londonban. Marhák és disznók nálunk is vannak bőven – sóhajt most fel a bulvársajtót (is) lapozgató Olvasó! Ám félre a tréfával! Tény, hogy Zürichtől a Genfi-tóig a macska a sztár az alpesi miniállamban. Az ebek is dobogósak. Számukat tekintve a svájciaknak díszhalból van a legtekintélyesebb állományuk – becslések szerint, közel 3 millió példány.

Olaf Scholz kancellár négy magyarországnyi területű köztársaságában a háztartások ötödében él kutyus. A közel 12 millió eben kívül, úgy 7 millió darab cicust is kényeztetnek a németek. Nyuszi, hörcsög, patkány, egér féléből és más kisemlősből is tartanak 6 milliót odahaza az állatbarátok. Alig csúszott-mászott le a dobogóról a kalitkában raboskodó madárkák csapata. A terráriumban virgonckodó egzotikus lények csak hatodikak a germán toplistán, hiszen alig 800 ezer példányról szólnak az aktuális statisztikák.

 

Még több életmód…