2024. július 16. (kedd) 10:35

A kormány megbüntetné a sztrájkoló tanárokat

Politikailag, szakmailag és emberileg is vállalhatatlan, hogy a magyar kormány a sztrájkoló tanárok megbüntetésére készül – mondta keddi, online sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője.

Barkóczi Balázs úgy fogalmazott: pár napja derült ki, hogy Lopussny András, a brüsszeli állandó képviselet szakdiplomatája arról érdeklődött Magyarország európai szövetségeseinél, hogy hogyan lehet megbüntetni a sztrájkoló tanárokat, van-e erre bevett gyakorlat bármely uniós országban?
Az ellenzéki képviselő hangsúlyozta, hogy az európai ügyek bizottságának hétfői ülésén ebben az ügyben kérdezte Bóka Jánost, az Igazságügyi Minisztérium államtitkárát. Az államtitkár azt a választ adta, hogy a „magyar szakdiplomata nem saját kezdeményezésére cselekedett, a magyar szakdiplomata olyan kérdést tett fel szakértői körben, amely kérdés feltételére az illetékes magyar minisztertől felkérést kapott” – idézte fel az ellenzéki politikus.
Barkóczi Balázs kijelentette, hogy a tiltakozó tanároknak meg kell emelni a fizetését, vissza kell nekik adni a sztrájkjogot, és vissza kell venni azokat, „akiket jogtalanul rúgtak ki a jogos tiltakozásuk miatt”.

Még több AKTUÁLIS…