2024. április 18. (csütörtök) 12:59

A Mercedesnél kéne dolgozni

A Vasas Szakszervezeti Szövetség a Facebook-oldalán közölte, hogy a Mercedessel kötött bérmegállapodásba tavaly került be a nyereségrészesedés, és a kecskeméti Németországon kívüli az első Mercedes-gyár, ahol ezt sikerült kialkudni.

A megegyezés értelmében a 2022-es nyereség után április 10-ig minden dolgozó bruttó 870 ezer forintos extra juttatást kap.A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft a következőket közölte lapunkkal a bérekkel kapcsolatban:

„2022-ben a Mercedes-Benz csapata ismét bebizonyította rátermettségét. A vállalat a félvezetők hiánya és a logisztikai kihívások ellenére, a regionális Covid-intézkedések, valamint a geopolitikai bizonytalanságok okozta kihívásokkal teli környezetben is sikeres évet zárt.

Köszönetképpen az elért eredményekért és a nagyfokú rugalmasságért a Mercedes-Benz részesedést biztosít munkavállalóinak a vállalat sikeréből.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár történetében most először a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. aktív dolgozói, valamint a gyárban aktív szerződéssel rendelkező kölcsönzött munkavállalók is eredményrészesedési juttatást kapnak.

A bruttó 870.000 forintos összeg egy egyszeri kifizetés formájában, április elején, a márciusi fizetéssel együtt kerül a munkavállalók számláira.

A nyereségrészesedés az egyik eleme annak a 2022. decemberi bérmegállapodásnak, amelyet a vállalat a Vasas Szakszervezeti Szövetség MBMH Vasas Alapszervezetével és a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetével (MTSZSZ) folytatott sikeres tárgyalások után kötött.

Még több ITTHON…