2024. július 16. (kedd) 09:05

A TDK Szombathelyen terjeszkedik

A japán TDK 26 milliárd forintos beruházása 250 új munkahelyet hozhat létre Szombathelyen, ráadásul a fejlesztésnek nem csak helyi, és nem is csak magyar, hanem komoly nemzetközi jelentősége is van – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Szombathelyen.
A japán vállalat nagyszabású, 26 milliárd forint értékű beruházása nyomán 12 ezer négyzetméterrel bővül a gyártási területe. Az állam 6,7 milliárd forinttal támogatta a fejlesztést, így hozzájárulva 250 új munkahely létrehozásához.
„Számunkra megtisztelő, hogy a világ egyik legnagyobb elektronikai vállalata olyan termékeket fog itt előállítani, amelyeket Európában még nem gyártanak, és ezek a különböző autókhoz szükséges szenzorok a világ összes autógyártója számára kerülnek leszállításra.”
A külügyminiszter szerint „ennek a beruházásnak tehát nem csak szombathelyi, nem csak magyar, hanem nemzetközi jelentősége is van. A jövőről szól itt minden, hiszen olyan okosautós alkalmazásokhoz fogják gyártani a különböző elektronikai alkatrészeket itt, Szombathelyen, amelyek már az autóipar legújabbkori korszakához kapcsolódnak.”

Még több ITTHON…