2024. június 15. (szombat) 12:46

Az ex-férj beszólt Rogánnak és Orbánnak

Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter ex-férje nagymeglepetésre, páratlanul kemény bejegyzésben szállt bele Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterbe és az oligarchákba azután, hogy a volt felesége bejelentette, hogy lemond a parlamenti mandátumáról és távozik a közéletből.

Magyar korábban a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója volt, mostanáig pedig igazgatósági tag a Magyar Közútnál, de tavaly a Volánbusz vezetői közé is bekerült.

„A mai napon benyújtom a lemondásomat mindkét állami társaságban betöltött pozíciómról. Szintén lemondok a részben állami tulajdonú MBH Bank Nyrt-ben viselt felügyelőbizottsági tagságomról. A lemondás mögött nem szakmai okok állnak.

Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak.

Sokáig hittem egy ideában, a nemzeti, szuverén, polgári Magyarországban és sok évig próbáltam a magam szerény eszközeivel hozzájárulni ahhoz, hogy ez megvalósuljon. De az utóbbi évek során szép lassan és ma végképp rá kellett jönnöm, hogy mindez valóban csak egy politikai termék, egy cukormáz, ami csupán két célt szolgál, a hatalomgyár működésének elfedését és az irdatlan mértékű vagyonok megszerzését.

Hiszem, hogy Magyarország nem a Rogán Antalok, nem az oligarchák és még csak nem is pár befolyásos család országa, hanem a Hunyadi Jánosok, Széchenyi Istvánok, Semmelweis Ignácok, Bethlen Istvánok, Radnóti Miklósok, Slachta Margitok, Márai Sándorok, az 56-os szabadságharcosok, a Ludas Matyik és minden jóravaló magyar hazája.

12 éves korom óta a fülembe csengenek az első szabadon választott miniszterelnökünk szavai: “Én szolgálok, és addig szolgálok, amíg a nemzetnek haszna van belőle. Teszem, amíg tudom.”

Ne féljetek! Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké.”

Most aztán találgathatunk, hogy Rogán utasította két hölgyet a kegyelmi kérvény elfogadására vagy csak ki akarta utálni Varga Juditot, s ez most jó apropó volt. Varga Juditnak egyébként politikusi regnálása alatt a sok gyűlölet beszéd közepette ez volt az egyetlen karakán lépése, hogy lemondott minden politikusi posztról és visszavonult. Hogy aztán ex-férje miért pipult be ennyire, hogy felmérve a bejegyzés utáni helyzetét, lemondott minden állami pénzről, annak nyilván komoly, oka van. Ám még ezek után is erős, hogy Antall Józsefet idézve Orbánt ekézi. Vajon korábban miért nem volt ilyen bátor, vagy csak a lét határozza meg a tudatot? Egyébként meg ex-feleségével igazán nem csodálkozhattak Orbán lépésén, hogy sem Novákot, sem Vargát nem védte meg. Ők csak a kiszolgálói voltak, megtették, amit meg kellett tenniük, s most már mehettek, több hasznot nem hajthattak a gazdának.

Még több ITTHON…