2024. július 22. (hétfő) 10:52

Az MTVA lehazugozta Hadházy Ákost

Hétfőn délután indulatos közleményt adott ki a közmédia finanszírozásáért felelős állami cég, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). Ennek címe:Ismét hazudik Hadházy Ákos.

A sajtóközlemény apropóját az adja, hogy a Zuglóban egyéni körzetben mandátumot szerző képviselő pénteken sátrat vert a közmédia épülete előtt, és arra szólította a választópolgárokat, hogy egy hét múlva, november 4-én menjenek ki az MTVA székháza elé, és vegyék blokád alá az épületet.

Hadházy Ákos azt is kérte, hogy a nemzeti konzultációs papírokat vigyék magukkal, mert vannak ötletei, mihez kezdhetnének velük. A képviselő jelezte, hogy a következő héten, beleértve a hosszú hétvégét is, fogadóórát fog tartani a sátránál. Szerinte két dolgot kell kikényszeríteni: a fizetett állami propaganda betiltását és az állami média visszavételét a köz számára.

Vasárnap aztán Hadházy újabb posztban mutatott rá, hogy az MTVA munkatársai reggeltől estig folyamatosan rögzítik minden lépését a közmédia óbudai központja előtt. A képviselő által közzétett videón az látszik, hogy a MTVA Skodája a felállított kamera mellett pöfög, a stáb tagjai a járó motornál melegednek az autóban. A később kiérkező stáb a poszt megjelenése után már nem indította be a motort, ezért le is merült az akkumulátora.

Az MTVA sajtóirodája a hétfői közleményében azt írta: „Sokadik alkalommal nem mond igazat Hadházy Ákos, amikor azt állítja, hogy reggeltől estig „kamerázza” a közmédia az MTVA gyártóbázisa előtti kempingezését. Ezzel szemben az igazság az, hogy a stáb mindössze a képviselő hírérték szempontjából értékelhető performanszait, aktivitásait dokumentálja annak érdekében, hogy adott esetben a köztudottan olcsó politikai balhék gerjesztésében érdekelt képviselő valótlan állításait egyértelműen cáfolhassa”.

A közmédiát fenntartó cég annak a véleményének is hangot adott, hogy a televíziós újságíró szakma része, hogy a hiteles tájékoztatás érdekében egy-egy hosszabb esemény teljes ideje alatt a helyszínen tartózkodnak a stábok. Szerintük ez azt bizonyítja, hogy az független országgyűlési képviselő számára kellemetlen, ha nem tud akadálytalanul hazudni.

Még több ITTHON…