2024. július 16. (kedd) 09:23

Bottoni – A NER még elvegetálhat

„A rendszer eróziója kétségtelen. Minden évben 60 ezerrel kevesebben vagyunk, épp az lesz a Fidesszel is, mint az MSZP-vel, hogy lassan elfogynak a támogatói, a fiatalok közül pedig nem sikerül híveket toborozni helyettük” – mondta Stefano Bottoni a Hvg360 interjújában.
A történész szerint a Fidesz mesterterve az volt, hogy a megosztott ellenzék árnyékában elvisz majd az urnákhoz 1,5 millió saját szavazót, de ez Magyar Péter érkezésével elszállt, ezért márciustól pánikszerű mozgósításba kezdtek. Végül nem is Orbán, hanem Magyar Péter semmisítette meg a korábbi ellenzéket úgy, hogy a Fidesz táborába is „beleharapott tízszázaléknyit”.

Bottoni szerint most kétéves maraton futás kezdődik meg 2026-ra, ami tényleg valódi élet-halál kérdése mindkettejük számára.„Ha Orbán 2026-ban veszít, akkor megroppan a varázsa, már valószínűleg nem engedik visszatérni az övéi. Magyar számára sincs más opció, mint a győzelem; ha parlamenti ellenzékként betagozódna a rendszerbe, akkor éppúgy eltűnne, mint az elődei”.

Még több ITTHON…