2024. május 18. (szombat) 21:28

Ferenc pápa hazánkba látogat

Ferenc pápa

Ferenc pápa magyarországi látogatása nagyon fontos esemény nemcsak a katolikusoknak, hanem minden magyarnak határon innen és túl – olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) állandó tanácsának MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Vatikán hétfő délben jelentette be, hogy Ferenc pápa Magyarországra látogat április 28. és 30. között.

A közleményben, amelyet Veres András győri megyés püspök, az MKPK elnöke írt alá, kitértek arra, hogy az egyházfő „korára tekintettel” a találkozásokra budapesti helyszíneken kerül sor.

A programokra, különösen a vasárnapi szentmisére „szeretettel hívunk és várunk mindenkit hazánkból és a környező országokból egyaránt”. „Imádságos lélekkel készüljünk a Szentatyával való találkozásra és közösen tegyünk tanúságot arról, hogy Krisztus a jövőnk!” – fogalmaztak a közleményben.

Novák Katalin Facebook-bejegyzésében azt írta: „Szeretettel várjuk a Szentatyát!”

A katolikus.hu-n közölt program szerint a pápát magyarországi látogatásán Novák Katalin ünnepélyesen fogadja a Sándor-palota előtti téren pénteken, majd a szentatya udvariassági látogatást tesz a köztársasági elnöknél a Sándor-palotában. Ezt követően találkozik a miniszterelnökkel, majd az állami hatóságok, a társadalmi élet és a diplomáciai testület képviselőivel a Karmelita kolostor épületében, az eseményen a pápa beszédet is mond.

A pápa péntek délután találkozik püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal a Szent István-bazilikában, ahol szintén beszédet mond.
Ferenc pápa szombaton a többi között találkozik szegényekkel és menekültekkel az Árpád-házi Szent Erzsébet templomban, fiatalokkal a Papp László Sportarénában, és mindkét helyszínen beszédet mond.

Vasárnap délelőtt szentmisét tart a Kossuth Lajos téren, és találkozik például az egyetemi és kulturális élet képviselőivel.
A pápa hivatalos búcsúztatása a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren lesz vasárnap késő délután.

 

 

 

 

Még több AKTUÁLIS…