2024. május 18. (szombat) 22:36

Kiemelkedő munkatársait díjazta a közmédia

Duna tv

A közszolgálati tartalomgyártás területén kimagasló szakmai tevékenységet végzők elismerésére tavaly alapított díjak átadásán Altorjai Anita, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy március 15-e 1990-től az 1848-49-es forradalom és szabadságharc mellett a magyar sajtó hivatalos ünnepnapja.
Beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy hihetetlenül gyorsan és radikálisan változott meg a médiapiac, és az azt kiszolgáló technika.
A változás töretlen: „az innovációk megállíthatatlanul épülnek be nemcsak a munkánkba, hanem a mindennapjainkba is” – hangoztatta Altorjai Anita.
Kijelentette, az azonban nem változott, hogy a média úgy omlik össze, mint egy kártyavár, ha nem működtetik elkötelezett, professzionális, magasan képzett szakemberek: szerkesztők, műsorvezetők, riporterek, operatőrök, rendezők, vágók, gyártási szakemberek.
A díj elismerés, de felelősség is egyben: a díjazott példa, igazodási pont a kollégák és a jövő újságírói számára – mondta, hozzátéve, hogy hitelességükben, szakértelmükben a kollégák mellett a nézők, hallgatók, olvasók is megbíznak.
Fontos figyelni azokra, akik tisztességgel, becsülettel, példaértékűen végzik munkájukat, akik magas szakmai színvonalon, maradandó módon szolgálják a közmédia nézőit, hallgatóit és olvasóit – méltatta a díjazottakat.
Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója beszédében azt prognosztizálta, hogy nem lesz egyszerű éve idén a közmédiának. „Gazdasági válság van, háború van (…), sokféle kihívással szembesül az ország, ezáltal a közmédia is” – mondta az MTVA vezérigazgatója.
Arról beszélt, hogy Magyarországon a közmédiának van a legnagyobb felelőssége a média területén. Úgy fogalmazott: „büszkén mondhatom, hogy a legszabadabb médium a közmédia a mai napig”, amely függetlenül és befolyásmentesen dolgozik úgy, hogy arról példát vehet bárki más.
Papp Dániel köszönetet mondott a díjazottaknak munkájukért, majd úgy méltatta őket: fontos megmutatni azokat az „arcokat”, akik a mikrofon mögött vannak, akik „nem ismernek lehetetlent”.
A díjakat nyolc kategóriában adta át Papp Dániel és Altorjai Anita.

  • Az Év Műsorvezetője díjat Rátonyi Krisztina, a Duna szerkesztő-műsorvezetője kapta.
  • Az Év Riportere elismerést Martí Zoltán, az M4 Sport munkatársa vehette át.
  • Az Év Szerkesztője Medvegy Anikó, a Duna show-műsorainak kreatív producere lett.
  • Az Év Operatőre elismerést Halász Gábor érdemelte ki.
  • Az Év Vágója Veréb Csaba lett.
  • Az Év Rendezője díjat Magyar Balázsnak ítélték oda.
  • Az Év Gyártási Szakemberének Nagy Evelin gyártásvezetőt választották.
  • Az év felfedezettje díjat ifj. Bazsinka József, a Bartók Rádió szerkesztő-műsorvezetője, a Muzsikáló reggel című műsor új házigazdája vehette át.

A díjakat minden évben átadják az arra legméltóbbaknak az előző évi teljesítmény megbecsüléseképpen.

Még több AKTUÁLIS…