2023. december 03. (vasárnap) 12:08

Kövér persze nemet mondott

Kövér László nemet mondott az LMP- frakcióvezető kérésére, amely az Országgyűlési Képviselők Barankovics István Irodaházának aulájába tervezett fotókiállítás megrendezésére vonatkozott. Ungár Péter hétfőn kért engedélyt a házelnöktől. Az akkumulátorgyártás és az infláció hatása a melegközösségekre című időszaki tárlatra. A kiállításon olyan fotókat mutattak volna be, amelyeken az LMP két, másságát nyíltan vállaló politikusa, Ungár Péter és Gál József egy trappista sajttal a kezében áll az iváncsai akkumulátorgyár előtt.„A homoszexuális embereknek is drága a sajt, és problémát okoz az akkumulátorgyarmatosítás”– mondta a Telexnek Ungár. A kiállítás a művészet segítségével hívta volna fel a figyelmet erre a társadalmi problémára.

Az ellenzéki párt az akcióval egyszerre akart reagálni a World Press Photo kiállítás körüli botrányra, illetve arra, hogy a Néprajzi Múzeumban egy részben magyar származású brazil művész és aktivista melegeket ábrázoló fotóit szalaggal és teremőrrel különítették el, jelezve hogy azt a részt csak 18 éven felüliek látogathatják.

Ungár Péter közösségi oldalán ezt szürreálisnak, álszentnek, kisstílűnek titulálta, mondván, öt darab buziról készült teljesen visszafogott fotót külön teremőr őrzi. Miközben minden 18 év alatti zsebében ott a telefonja, ahol egy kattintással ér el ennél milliószor durvább tartalmakat.
Szerinte a kordonnal egy új kiállítás jött létre az ostoba, képmutató korlátoltságról.

 

Még több ITTHON…