2024. május 18. (szombat) 22:37

Magyar – Kocsist a Lovarda környékén keressék

Kocsis Máté kénytelen volt elfogadni, hogy a kormány tagjai cáfolták korábbi állítását, miszerint Varga Judit miatt jutott közpénzes álláshoz Magyar Péter. Viszont felrótta Magyarnak, hogy nem a végzettségének megfelelő pozíciókat kapott (ám arra nem tért ki, hogy a Diákhitel Központ jelenlegi vezetője is jogász végzettségű).Ezzel persze ismét feladta a labdát Magyarnak, aki nem is maradt adós.

Magyar Péter a Telexnek elmondta, hogy szerinte a Fideszre valóban jellemző, hogy családi kötelékek miatt segítenek pozícióba embereket, és azt sem állítja, hogy nála ez ne lett volna szempont. Magyar szerint ezek a kapcsolatok segítenek abban, hogy az ember önéletrajza eljusson a „megfelelő helyre”.

„Én ezt sose tagadtam. Nyilván Kocsis Máté letagadja, de a Fideszre nagyon is jellemző a nepotizmus, a feudalizmus, helyi szinten vagy máshol is. De ennek fogunk véget vetni”

Magyar szerint Kocsis megijedhetett attól, hogy azt állította, Magyar Pétert a felesége minisztersége miatt nevezték ki állami cégek vezetésébe, hiszen ezzel hivatali visszaéléssel vádolta meg a kormányt és a saját kollégáit. Szerinte Kocsis nem sokat dolgozik: „napjai nagy részét, főleg a délutánokat pezsgőzéssel és borozással tölti”. Ilyenkor állítása szerint nem is nehéz megtalálni a Lovarda környékén vagy a Batthyány Lajos Alapítvány felújított kastélyánál, melynek díszterme „úgy néz ki, mint egy angol klub”. „Ott szoktak az urak ingyen fogyasztani. Kocsis szerintem többet tartózkodik ott, mint az irodájában” .

Még több ITTHON…