2024. június 17. (hétfő) 21:35

Magyar Péter – A jövő elkezdődött

A Tisza Párt be fogja bizonyítani a magyar embereknek, hogy a politika lehet szép, igazságos és őszinte – értékelte az önkormányzati és az európai parlamenti (EP-) választások eredményét Magyar Péter a Tisza Párt eredményváró rendezvényén hétfő hajnalban Budapesten.

„Ma egy korszak lezárult, a jövő elkezdődött”. A legnagyobb eredmény az, hogy ez a vég kezdete „a Fiatal Demokraták Szövetségének, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének” – fogalmazott a Tisza Párt EP-listavezetője.
Hiába „a sok, propagandára elégetett milliárd, hiába a háborús pszichózis, a gyűlöletpropaganda”, a magyar emberek átláttak a szitán. A Fidesz soha ilyen gyenge eredményt nem ért el az EP-választásokon – jelentette ki, hozzátéve: nincs visszaút, ez a lejtő, amin korábban Gyurcsány Ferenc is elindult, ezen fel lehet gyorsulni.
Magyar Péter szerint ebben a helyzetben eldöntheti a Fidesz, amely „elvesztette az emberek bizalmát”, hogy a következő hónapokban előrehozott választásokat rendezzenek-e Magyarországon. Annál is inkább – folytatta -, mert „a költségvetés helyzete miatt megszorítások jönnek Magyarországon”, kérdés, hogy ez túlélhető-e.
Az is ambivalens helyzet, hogy megsemmisült pártoknak még van országgyűlési képviselete Magyarországon. Ezeknek a pártoknak semmilyen ajánlatuk nem volt és nem is lesz – fűzte hozzá.
Úgy fogalmazott: a Fidesz kezében van a döntés, hogy kihasználják-e a hátralévő két évet arra, hogy „továbbra is kirabolják a hazájukat”.
Kérdésekre válaszolva közölte: nincs döntés arról, hogy beül-e a Fővárosi Közgyűlésbe vagy az Európai Parlamentbe. Emlékeztetett, korábban azt nyilatkozta, hogy nem ül be az Európai Parlamentbe, de erről sincs döntés, majd a párt eldönti.
Az Európai Parlamentben a Tisza Párt a néppárti frakcióba fog beülni. Ezzel kapcsolatban Manfred Weber frakcióvezetővel a múlt héten volt egy informális telefonbeszélgetése és abban maradtak, hogy az eredmények beérkezése után megküldik a hivatalos jelentkezésüket, és talán már a jövő héten csatlakozhatnak is a frakcióhoz.

Még több ITTHON…