2024. július 22. (hétfő) 10:51

Megújul a Nyugati tér

Nyugati tér

A fővárosi önkormányzat és Terézváros a 3-as metró felújítását követően megújítja majd a Nyugati teret – közölte Karácsony Gergely főpolgármester pénteken a Facebook-oldalára feltöltött videóban. Soproni Tamás (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) VI. kerületi polgármester a videóban a Nyugati téri felüljáró elbontására tett javaslatot.

„A kormány sajnos lemondott a Nyugati tér fejlesztéséről, de a fővárosi önkormányzat és Terézváros nem mond le arról, hogy a Nyugati tér is Budapest egyik élhető városi találkozóhelye legyen, ezért a metrófelújítás után a metró feletti városrészt is meg fogjuk újítani” – fogalmazott Karácsony Gergely.
Hangsúlyozta, nem mondanak le arról, hogy a Nyugati tér, a Nyugati pályaudvar és környéke ne „városi autópályák”, hanem a városi polgárok találkozóhelye legyen, egy zöld, élhető városi tér.
Soproni Tamás a videóban arról beszélt, hogy a Podmaniczky utca mellett a már 30-40 éve elhanyagoltan fekvő MÁV-területből zöld parkot kell csinálni, de Puczi Béla tér és a Nyugati tér is megújulásra érdemes.
„Azonban ez nem fog úgy létrejönni, ha itt húzódik az emberek felett egy felüljáró. Éppen ezért azt javasoljuk, hogy bontsuk le ezt a felüljárót és kössük össze a villamosokat, hogy egészen elérjen a Lehel tértől a Deák Ferenc térig” – fogalmazott.
Soproni Tamás közölte, a munka már idén megkezdődik: nemcsak a metró lesz akadálymentes, hanem a felszín is, a főváros a téren három új gyalogátkelőhelyet épít.

Még több AKTUÁLIS…