2024. április 23. (kedd) 06:49

Márciustól újabb metróállomásokat használhatunk

Márciusban, a Nyugati pályaudvar metróállomással együtt adják át a forgalomnak az Arany János utcai állomást a 3-as metró vonalán, értesült a magyarepitok.hu.
Ezt hétfőn Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán meg is erősítette.
Gyécsek Hajnalka, a SWIETELSKY Építő projektvezetője a lap megkeresésére közölte, a felszíni épületben a metróforgalomtól független területként egy üzletet alakítanak ki, melynek külön tűzszakaszba való besorolása miatt az elválasztását tűzgátló szerkezettel kell megoldani. Az üzlet és a metró utastere közötti látványkapcsolat fenntartása érdekében a könnyűszerkezetes tűzgátló falban 2 db nyíló üvegajtót és egy méretes üvegszerkezetet is beépítettek, szintén tűzgátló kivitelben.
A metrófelújítás felszíni kiszolgáló kapcsolata, valamint az épület új köntösbe való öltöztetése miatt a terület egyes részein a korábban elkészült térburkolatot, illetve felszíni növénykazettát szükséges volt elbontani. A fényképeken a tér helyreállítási munkálatait lehet látni, azon belül a növénykazetta visszaépítését
– tájékoztatott a projektvezető.
Végső szerelési fázisában van a ferdelift szerkezetének és a liftkabinnak a telepítése. A ferdelift kabinját mindkét oldalról üvegfal választja el a mozgólépcsőktől.

Még több ITTHON…