2024. június 15. (szombat) 13:42

Senki sem szent, ha Orbánt veszély fenyegeti

Nem tudjuk, melyik lesz az a pillanat, mikor átcsúszik az emberek tudatába, hogy valami nem stimmel ezzel a kormányzással, ezért is veszélyes a mostani ügy – mondta a hvg360-nak adott interjúban Somogyi Zoltán szociológus, a Political Capital társalapítója.

Somogyi elmondta, hogy „egyetlen dolog érdekes, az, hogy nem csökkenhet Orbán Viktor elfogadottsága. Ha úgy látják, hogy valami veszélyezteti a miniszterelnök hatalmát, azonnal lépnek, és ilyenkor senki sem szent. Ugyanis Magyarországon nem a kormánypártnak van miniszterelnöke, hanem a miniszterelnöknek egy teljes szervezete, amelyet kormánypártnak hívunk.”

És végül is ez a lényeg, hiszen az is kiszivárgott, a 444.hu-nak mondta el Orbán közeli munkatársa, hogy rapportra hívták a Köztársasági Elnöki Hivatal munkatársait, magyarázzák már el Orbán Viktor számára, mi volt ez a döntés, majd nyilvánosságra került, hogy a miniszterelnök ezzel nagyon nem ért egyet. AY miniszterelnök ragyogó taktikus, rögtön megértette, milyen nagy kockázatot vállalna, ha a két asszonyt a helyén hagyná. És ilyenkor semmi sem számít. Nos, ebbe a szabályos játékba rondított bele Varga Judit volt férje és ha folytatódna a kibeszélés, akkor az fölöttébb veszélyes volna, ezért is van igaza Somogyinak.

 

Még több ITTHON…