2024. április 18. (csütörtök) 13:44

Szili Katalin hazatalált

Szili Katalin azt állítja, hogy hazatalált, amikor most belépett a KDNP-be. Hát, meglehetősen kacskaringós úton jutott el Semjénékhez, hiszen meggyőződéses baloldaliként Baranya megye szocialista listavezetője volt, s ezen a jogon volt a évekig parlamenti elnöke is. Ő tehetett róla, hogy nem baloldali köztársasági elnöke lett később Magyarországnak, hiszen nem volt hajlandó visszalépni a jelöltségtől, az SZDSZ viszont őt nem volt hajlandó támogatni. Sajnos utóbb bebizonyosodott, hogy a szabaddemokratáknak igazuk volt, nagyobb S kanyart kevés magyar politikus vett be, talán csak a legnagyobbhoz hasonlíthatjuk, akit Orbán Viktornak hívnak.

Belépett a Kereszténydemokrata Néppártba (KDNP) Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó– jelentette be pénteken Semjén Zsolt a parlamentben a közmédiának. Semjén azt mondta: öröm és megtiszteltetés Szili csatlakozása a KDNP-hez.

Semjén arról beszélt, hogy Szili nemzeti elkötelezettsége, az egyházak iránti szimpátiája, hozzájuk kötődő szolgálata mindig ismert volt. Felidézte, hogy Szili Katalin a gyurcsányi időkben, amikor a Magyar Állandó Értekezletet megszüntetve megakadályozták az összmagyar együttműködést, házelnökként létrehozta a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumát, amivel átmentette a magyar–magyar párbeszédet. Természetesen maga Szili Katalin is megszólalt, ő azt mondta: az elmúlt 12 év senki földjén tartózkodásához képest a Kereszténydemokrata Néppárt közössége áll hozzá legközelebb. A belépéssel formálisan is csatlakozik ahhoz a közösséghez, ahová eddig is tartozott.

Szili Katalin kijelentette: „Hazataláltam, és ha szolgálhatom úgy a nemzetet, hogy vállaltan egy értékrendet is szolgálok, akkor ezt szívesen teszem.”

Szili nyolc éven keresztül volt miniszterelnöki megbízottja Orbán Viktornak, e tisztségéről azt követően mondott le, hogy összeférhetetlenné vált egyetemi kuratóriumi tagsága miniszteri biztosi pozíciójával. Orbán Viktortól azért nem ment valami messze: most főtanácsadója a miniszterelnöknek.

Még több ITTHON…