2024. június 15. (szombat) 13:21

A megváltókra még várni kell!

Árpási Zoltán

Na, ezen is túl vagyunk! Az ellenzéki pártok a hétvégén megtartották évértékelőjüket, némelyek a tisztújításukat is. A tutit is megmondták, hogyan lehet leváltani a kormányt. A Momentum például úgy, hogy sehogy. Vagyis az Orbán-kabinet szerintük momentán nem váltható le, mi több, aki ilyet ígér, az hazudik. Reggel, délben meg este. Különben pedig úgyis össze fog omlani, nem az ellenzék által – amelynek vonatáról egyébként le kell szállni, jelentették ki –, hanem magától. Csak ki kell várni! (Mellesleg fogy a türelmük azoknak, akik már 13 éve várják!) Akkor jön majd el a kivárók ideje! Mármint az ellenzéké.
A szocialisták szombaton demokratikus és jóléti fordulatot sürgettek, valamint együttműködést, megegyezést és összefogást az önkormányzati választásokon.
A másik baloldali párt „évértékelőjéből” aztán megtudtuk, hogy a kormány törvénytelen, erkölcstelen, becstelen, bűnöző satöbbi, továbbá az oktatásügyet rendbe kell tenni, a cigányságot pedig felemelni. (Hogy miért épp őket, s nem a társadalom perifériájára szorult három- négymillió magyart, ki tudja?) Nyugi, az árnyékkormány azonban – amely Magyarország reménysége – megmutatja a követendő utat – majd.
Iránymutatás tekintetében a zöldpárt sem maradt el a többiektől: szerintük az ellenzéki összefogás halott, a politikai versenyt felváltották a különböző önsóhajtozások, a politika mára törzsi csapatsporttá vált. A DK szerint persze teljesen felesleges moralizálni, mert a párt megmutatja az egyetlen járható utat: a Demokratikus Koalíció legyen az Orbán-kormány ellenfeleinek az otthona. Annak, aki úgy gondolja – teszem hozzá
Ennyi a hétvége ellenzéki eseményeiről. Amelyeken számvetés készült a múltról, és kijelölték a kormány leváltásához vezető utat. Ha lózungokon kívül ilyennel nem találkoztak volna, az az önök baja.
A megváltókra még várni kell!