2024. június 17. (hétfő) 21:55

Magyar Péter szupersztár II

Miközben Orbán miniszterelnök még mindig a III. világháborút vizionálja, Magyar Péter brillirozott a Heti Naplóban. Sváby András műsora bizonyosan hihetetlen nézettséget produkált, s ezúttal a műsorvezető is jó formában volt. A Tisza párt vezetője az utóbbi hónapokban 11 kilót fogyott, de rendkívül meggyőző és összeszedett volt, s az ellenzéki pártok vezetői beiratkozhatnának hozzá legalább egy gyorstalpaló marketing tanfolyamra.

Sváby és a nézők kérdeztek és Magyar Péter egyetlen kérdés elől sem tért ki, sőt pontos válaszokat adott, úgy a rendeleti kormányzásról mint az euró bevezetéséről. Elmondta, hogy miközben propaganda minisztérium van, nincs oktatási, egészségügyi és környezetvédelmi minisztérium. A 24. órában van az ország, amiről a kormány nem vesz tudomást. Ő 2 millió szegényről tud és 420 ezer nyugdíjasról, akik a létminimumon tengődnek, és minden második fiatal ki akar vándorolni. A 12 ezer forintos családi pótlékot 14 éve nem emelték, mert Orbánék azt tartják, hogy aki nem dolgozik, ne is egyék. Ugyanakkor hihetetlen vagyonokat gyűjtöttek az oligarchák, Mészárosék, Tiborczék 500 milliárdon ülnek. Magyar szerint nincs hova hátrálni. Budapest épp úgy szenved, mint a vidék, mert elfecsérelték az Európai Uniótól kapott ezer milliárdokat. Lengyelországban az alapvető élelmiszereken 0 százalékos áfa van, pedig ott egyébként is jobban keresnek az emberek. Egy nézői kérdésre azt is elmondta, hogy az euró bevezetése az ország érdeke lenne, de most olyan rossz állapotban van az ország, s olyan távol van a maastrichti kritériumoktól, hogy ehhez évek kellenek, de nincs más út.

A Tisza pártnak jelenleg másfél millió híve van, pedig a kormány, s a hivatal mindent megtesznek, hogy az embereket távol tartsák tőlük. Ugyanakkor a Fidesz elvesztett legalább egymillió választót, akik a bizonytalanok táborát erősítik, de a saját tapasztalatai szerint 30 százalékuk már azóta csatlakozott hozzájuk. Egyébként adományokból több tízmillió forintot gyűjtöttek, van egy hangosító berendezésük, egy platós teherautójuk, rengeteg aktivistájuk és egy privát facebookjuk, amit ő maga kezel, ám így is több embert érnek el, mint a Fidesz súlyos milliárdokért. Óriásplakátra pedig nem költenek, nem szennyezik a környezetet. És elmegy a vitára, de nem arról fog beszélni, amit a hírhamisító tévés vezér és Rogán előír. És azt is nevetségesnek tartja, hogy nem a tévé székházban, hanem a Várbazárban lesz a vita, ahol Orbán évértekelőt szokott tartani. Viszont több ezer hívük ott lesz a Várbazár előtt, mindössze 50 méterre Tiborc éttermétől, ahol a miniszterelnök veje szokott pezsgőzni. És azt is elmondta, hogy Magyarországon senki sem akar háborút, mindenki békepárti. Szörnyűnek tartja, hogy a gyerekek már egy mesét sem tudnak végignézni, mert öt percenként beúszik egy háborús uszító hirdetés. És Apáti Bence atomháborús videójáról még meg sem emlékezett. Egyébként mindeközben a Hír tévén Menczer Tamás botcsinálta kommunikációs igazgató arról fröcsögött, hogy Magyar sosem tartozott a belső körhöz, a feleségét kísérgette, az ő szoknyáján ült. Ez persze ostobaság, mert ezek a karriergyilkossági kísérletek visszafelé sülnek el, hiszen a fél ország látta Varga Juditot siránkozni Hajdú Péter álinterjújában.

Magyar Péter az álmából verte fel az ellenzéki pártokat, akiknek annyi sütnivalójuk sem volt, hogy összeszedjenek egy rendes marketing csapatot, hiszen éppen ő bizonyította be, hogy éjjel-nappal járni kell az országot és összeszedni azt a millió érvet, amely a kormány ellen szól. Igaz, az eddig feladott labdákat sem tudták leütni, a DK két év óta először állt elő egy hatásos bombával, amely Sulyok Tamás ügyvédi stiklijeiről szól. És az is vicces, hogy Hadházi Péter több aknát gyűjtött az utóbbi években, mint az összes ellenzéki párt. Az édeskevés, hogy rendszeresen bejárnak az ATV-be panaszkodni. Úgy tűnik, egyelőre Magyar Pétert nem lehet megállítani, s ha június 9. után képes egy jó csapatot felállítani, az egyszemélyes kormány zsákutcába kerül. Tiborcék ismét megvehetik a marbellai jegyet.