2024. július 16. (kedd) 07:33

Papírforma

Dalia László

A magyar válogatott sorsáról az angolok első a portugálok határoztak, s miután mindkét csapat gyengélkedett, csütörtök reggel Szoboszlaiék csomagolhattak bajor szállásukon. Ha a papírforma szerint alakult volna a továbbjutás, a magyarok még mindig egy bajor kis faluban edzhetnének első készülhetnének a portugálok elleni nyolcad döntőre. A portugálok másként döntöttek, s tartalék csapatuk csúfos vereséget szenvedett a grúzoktól.Talán nem akartak ellenünk játszani, a szlovénok gyengébb csapat és a magyar válogatott játékosai egy teljes hetet pihenhettek volna a meccs előtt, tehát túl sok minden szólt ellenünk. A. papírforma elmaradt.

Itthon soka elfelejtették, s ebbe többek között médiumok hajszoltuk bele a drukkereket, hogy a magyar válogatott nem világverő csapat. A reális esélylatolgatás szerint a németek és a svájciak is erősebb csapat, értékesebb játékosokkal. És akkor még ehhez hozzávehetjük, hogy a svájciak a mumusaink, nagyon nem ízlik nekünk a stílusuk első nagyon régen nem vertük meg őket. És mi történt az ellenük való meccsen? Rossi kapitány is azt mondja, hogy azzal nem tudnak elszámolni. Ám ez a magyar válogatott nem egy ment ki a pályára, hogy adnak egy félidőt a helvéteknek. Egyszerűen nem találták a labdát, a svájciak nem hagyták őket játszani. Ez van. Ellenben a skótok majdnem megverték őket, mert nekik megy a svájciak ellen. Ilyen a foci.

Csányi Sándor is rosszat szólt, amikor biztos továbbjutást várt a csapattól. Ő is szurkolót játszott, nem merte fel a reális esélyeket,. Nagy hiba. Volt azért néhány régi játékos és sportember, akik óvatosságra intettek, de az ő hangjuk nem jött át a médiumokon. És a két vereség után sokan letámadták Rossit. Remélhetőleg ez csak átmeneti nyomokat hagy az olasz edzőbben első nem fordít hátat a magyar válogatottnak. Ha mégsem így lesz, megint ráfázunk a nagy csodavárásra, az Orbán által is csúcsra járatott hamis illúziókra. Sem Brüsszelt nem foglaltuk el, sem Berlint.