2024. április 23. (kedd) 07:23

Nagy Feró: A mai rockzenészek többsége jobboldali

A Karc FM-en futó Bezzeg című rádióműsor vendége volt Nagy Feró. Szóba került a politika, azon belül is Orbán Viktor.

A mai rockzenészek nagyobb többsége jobboldali. Az egyetért azzal a kormánnyal, amit Orbán Viktor – állj vigyázzba! – vezet.
Nagy Feró azt mondja, akik őt agymosottnak hívják politikai hovatartozása miatt, tévednek: „Ők az agymosottak!”. A baloldalról úgy fogalmazott: „Igazából nagy a hangjuk, olyan érzésem van, tele vannak pénzzel. Ha én azon az oldalon állnék, kapnék egy havi 5-600 ezres fizetést, állandóan írjak ellene. Írjam, hogy ez csótány, ez átállt, ez mindig a magyarság ellen volt. Olyanokat tudnak írni… ők meg vannak szervezve erre”.

Arra a kérdésre, hogy mi miatt tiszteli Orbánt, úgy válaszolt:

Igazából az ember él a világban, vannak elképzelési, hogy hogyan lehetne az a világ jobb. Ha idősebb vagy, belemész kompromisszumokba. De Orbán Viktor előrébb jár, mint mondjuk én. (…) Ha ő mond valamit, azt vegyük komolyan. Mi vagyunk a kétharmad. Én szeretem őt… a Viktor mellett van még egy pár jó arc. A Semjén, a Szijjártó… hát ilyen külügyminiszterünk még nem volt! Ha a Viktor megszólal a tévében, én rögtön nézem. Elfogultan nézem, de mégis mindig próbálok belekötni.
A Beatrice frontembere kitért arra is, hogy túlságosan megosztott az ország: ha neki tetszik egy olyan intézkedés, ami orosz érdeket szolgál, akkor egyből ráhúzzák a putyinista jelzőt. Továbbá kiemelte, Amerika ügyködik nagyon sok dolgon a politikai háttérben.

Ha én azt mondom, hogy nekem jobb lenne a viszonylag olcsóbb olaj, és egyáltalán, hogy legyen… akkor én rögtön egy Putyin-rajongó leszek. A magyar politikai, baloldali elitben ők teljesen normálisan próbálják képviselni egy külföldi állam érdekeit. (…) Moszkvától függött minden, most az amerikaiktól. Nekem ez iszonyú csalódás. Mára kiderült, az nem a szabadság hazája. Brezsnyev azt mondta a 80-as években, hogy Amerika a világ csendőre akar lenni. Már alakul a buli.
A műsor végén röviden kellett jellemeznie politikai szereplőket, pályatársakat.

Kádár János: „Hazaáruló.”

Erdős Péter: „Hazaáruló.”

Antall József: „Nem tudom megítélni. Szent Istvánt se lehet most.”

Horn Gyula: „Az utolsó tisztességes kommunista.”

Gyurcsány Ferenc: „Iszonyú veszélyes.”

Orbán Viktor: „Állj vigyázzba! Elöljáró!”

Még több ITTHON…