2024. április 23. (kedd) 07:16

Amerikában díjazták az Apró meséket

apró mesék

A Wisconsin államban rendezett Beloit-i Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíját nyerte el a Szász Attila Apró mesék című romantikus filmje.

A február utolsó hetében megrendezett független filmes szemlén tíz napon keresztül a világ minden tájáról érkező alkotásokat tekinthettek meg az érdeklődők. A fesztivál a nagyjátékfilmek mellett dokumentumfilmeknek és rövidfilmeknek is bemutatkozási lehetőséget kínál – közölte a Nemzeti Filmintézet az MTI-vel szerdán.
A Kerekes Vica, Szabó Kimmel Tamás és Molnár Levente főszereplésével készült magyar alkotás közvetlenül a 2. világháború utáni Magyarországon játszódik. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.
Szász Attila 2019-ben bemutatott mozifilmje az elmúlt időszakban számos nemzetközi fesztiválra kapott meghívást, Várna, Párma, Izmir, San Jose, Berlin és Avanca, Ojai, Fort Lauderdale, Kijev és Anchorage szemléin nyert díjakat.
A film elérhető a Nemzeti Filmintézet streaming platformján, a Filmión.

Még több kultmix…
Novella