2024. április 23. (kedd) 06:56

Apple telitalálat a The Morning Show

Az Apple TV-t belecsapott a lecsóba, amikor a Morning Show-val 2019-ben beállt a streaming szolgáltatók közé. Tökéletes választás volt, ez már az első évadnál kiderült, s azóta is arat. Egy tízmilliós nézettségű reggeli műsorról szól a 3 évados filmsorozat (most készül a 4.), amelyben Alex Levy (Jennifer Aniston) már tizenöt éve ül a műsorvezetői székben állandó partnerével, Mitch Kesslerrel (Steve Carell). Eddig a csúcson voltak, de a párosuk kezdett elfáradni, és Kessler szexuális zaklatásos botránya tette fel az i-re a pontot. A riportert kirúgták, Alex meg ott maradt a kamera előtt. Úgy érzi, cserben hagyták, a legközelebbi barátja az ő életével és karrierjével is játszik azzal, hogy a gyakornokaival feküdt le, ráadásul elege van, hogy a feje felett döntenek. Alex feje fölött is összecsapnának a hullámok, már tőle is szabadulnának, de kitör, s maga választ új társat.

A forgatókönyv briliáns, fordulat fordulat hátán és remek színészek, Aniston mellett többek között Reese Witherspoon, Steve Carell, Holland Taylor, és Julianna Margulies is főszerepet játszik. És a szerkesztőségen belül kíméletlen küzdelem zajlik egymás ellen és a nézőkért, vagyis senki sincs biztonságban, még a hírigazgató, a producer vagy a műsorvezető sem. És aki még nincs pozícióban, az beugrásra vár. Sok hasonló filmet láttunk már, de azok egy történetet meséltek el másfél órában, itt minden rész egy újabb mese és hát amennyire ismerjük az amerikai valóságot, nem mese ez…

És a fikció sem fikció, hiszen Brian Stelter CNN-riporter könyvének adaptációja után készült. A Valóság nevű nagybácsi persze itt is közbeszólt, a forgatókönyvet át kellett dolgozni, mert az NBC-től kicsapták Matt Lauert, akit nemi erőszakkal és sokszoros szexuális zaklatással vádoltak. Lauer kétévnyi hallgatás után írt egy nyilvános levelet, hogy minden viszonya közös beleegyezéssel történt, erőszakról meg szó sem volt. Még azt is tagadta, hogy az NBC-s öltözőjében az asztalához rögzített gombbal csukta volna be az ajtaját belülről. Lauer házassága tönkrement, elvesztette a munkáját, de kitart amellett, hogy csak félrelépett, de nem zaklatott senkit. S ez a történet belekerült a sorozatba, Lauer akár jogdíjat is kérhetne.

Még több kultmix…
Novella