2024. június 15. (szombat) 12:49

„Csirkefogó” tárlat

Pusztafi Panna

Pusztafi PannaPusztafi Panna Pálma képzőművész, galériavezető
„FOGYASZTÓI ESZTÉTIKA” című, a Lakásgalériában megnyílt a kiállításáról:
„Született Budapesten, 1992-ben. Szentendrén, művészettel átitatott közegben nőtt fel. A Budapesti Metropolitan Egyetem – Design és művészetmenedzsment- és a Kaposvári Egyetem Művészeti Kar Festőszakon végzett.

Stílusában lépten-nyomon tetten érhető a szentendrei festészet koloritja, az ikonikus helyi művészeti csoportok játékos, olykor groteszkbe hajló kifejezés módjai. Alapvetően koncepciók mentén halad; egy-egy témát részletesen kifejt sorozataival. Visszatérő téma nála a természet és ember viszonyának kérdésköre, a részleges- vagy teljes absztraháltságba áthajló, álombéli tájképek, és az önarcképek műfaja. Egy spontán csoportosulás tagjaként korábban rendszeresen vesz részt performanszok és happeningek megrendezésében és előadásában egyaránt. Rendkívül érdekli a műfajok közti átjárás, a műfajok keverése, a nem megszokott médiumok használata képein. Ennek megfelelően alkotásai között szerepelnek a hagyományos festmények, assemblage-ok, kollázsok, kisplasztikák, concept room-ok és installációk építése is. Rendkívül aktív művészeti életet folytat – a kiállításokon való részvétel mellett számtalan művészeti rendezvény – fesztivál, kiállítás létrehozásában vállal szerepet.”
Mostani kiállításának központi témája a csirke.
Pusztafi Panna Pálma kiállítása a Lakásgalériában (Budapest XIII. kerület Hollán Ernő utca 46. II. emelet 1. szám – 21-es kapucsengő) február 27-ig tekinthető meg.

Még több kultmix…
Novella