2024. május 20. (hétfő) 11:55

Csobogó – Falu végén kurta kocsma

Csobogó együttes

Jómagam 45 éve foglalkozom versek megzenésítésével – meséli Varga Jenő amatőr muzsikus. Bár középiskolában még nagyon nem szerette a verseket, az érettségi felé Kalákát, Dinnyés Jóskát, majd Cseh Tamást hallgatva egyre közelebb került ehhez a világhoz.

A Csobogó együttes 2014-ben még csak duóként alakult. Ma már négyen játszanak benne, Decsi-Kiss András (fuvola, gitárok), Fenyvesi Gábor (dob, vokál), Horváth Tamás (basszusgitár) és Varga Jenő (gitárok, ének). Dalaikban népzenei, világzenei, rock, blues, swing zenei elemek is megjelennek.

A most megjelent klippben Petőfi Sándor: Falu végén kurta kocsma című versét zenésítik meg. A dalt 2022-ben kezdték játszani koncertek zárásaként, majd Petőfi születésének 200 éves évfordulójának eseményeihez kapcsolódva megszületett a klipp.
A forgatás a Takler Borbirtokon volt, ahol egy igényesen berendezett emlékházban ideális helyszínt találtak. 13 kocsmai vendég, 10 táncos, és három főbb „jelenetszereplő” vett részt a forgatásban. Mihalovics Zsolt népi hegedűs tanár színesíti a zenét.

 

Még több kultmix…
Novella