2024. július 22. (hétfő) 11:03

Három napig Kocsonyafesztivál Miskolcon

Kocsonyafesztivál

Három év szünet után pénteken délután békafelvonulással nyílt meg a vasárnapig tartó Miskolci Kocsonyafesztival. A fő utcán leállt a forgalom, több ezren voltak kíváncsiak a látványos megnyitóra.
Veres Pál polgármester beszédeben utalt arra, hogy a béka és a kocsonya együtt a „miskolciság” jelképe, a különleges ételféleség pedig a miskolciak kedvence. A Kocsonyafesztivál több, mint egy téli időszakban megrendezett zenei-gasztronómiai rendezvény, amelyet azért is szeretünk, mert közösséget teremt, mert áthatja a vendégszeretet. Erre szüksége van nemcsak a
miskolci kultúrának és gazdaságnak, de a más tájakról idelátogató ezreknek is, akik jókat falatozva, zenehallgatás közben kapcsolódhatnak ki városunkban, s kedvet kapnak arra, hogy máskor is eljöjjenek Miskolc értékeit felfedezni – mondta a polgármester.
Rózsa Edit, fesztiváltulajdonos pedig annak adott hangot beszédében, hogy a kitartás, a tisztességes munka, a minőségre való törekvés, meghozta a gyümölcsét, és mára már az ország egyik legrangosabb, legnépszerűbb fesztiváljává nőtte ki magát, s a három év kihagyás után újra feléledt, emberek ezreit, tízezreit vonzza – majd jó szórakozást kívánt az idelátogatóknak.
A hétvége tehát a békáé és a kocsonyáé Miskolcon, érdemes belekóstolni a fesztiválba!

Még több kultmix…
Novella