2024. május 18. (szombat) 20:52

Hat Olivier-díjat nyert a Totoro – A varázserdő titka

Totoro - A varázserdő titka

A Laurence Olivier-díjak idei nagy nyertese a Totoro – A varázserdő titka színpadi adaptációja, mely hat kategóriában is első lett – írta a BBC hírportálja hétfőn a vasárnap esti gáláról.

A díjakat a londoni Royal Albert Hallban adták át, a japán animéből adaptált Totoro a legjobb szórakoztató darabnak és a legjobb rendezőnek járó trófeát is elnyerte.
A legjobb férfi színész az idén Oscarra is jelölt Paul Mescal lett A vágy villamosában nyújtott alakításáért. A színész azt mondta, „sok más hatalmas tehetség vállán állt”.
Jodi Comer, a Megszállottak viadala című film sztárja lett a legjobb színésznő Az ártatlanság vélelme című darabban játszott szerepéért. Mint mondta, nagyon meghatódott, és dicsérte a „színfalak mögötti testvériséget, a támogatás biztos hálóját”.
A legjobb musical a Standing at the Sky’s Edge lett, a musicalbeli legjobb színészi alakítás díját a Ki vagy, doki?-ból ismert Arthur Darvill kapta.
Chris Bush, a sheffieldi önkormányzati lakótelepen játszódó Standing at the Sky’s Edge írója köszönetet mondott a városnak, melyből az ihletet merítette, és kifejezte vágyát, hogy „a művészet legyen elérhető mindenkinek, aki látni akarja”.
Richard Hawley-nek, a Pulp együttes egykori tagjának ítélték a legjobb eredeti zenéért járó Olivier-díjat. Hawley megemlékezett a Pulp múlt hónapban, 56 éves korában elhunyt basszusgitárosáról, Steve Mackie-ről.
Az életműdíjat Sir Derek Jacobi színész-rendező vehette át, a különdíjat Arlene Phillips koreográfusnak ítélték. A gála a Grease The Musical egy általa koreografált részletének előadásával ért véget.
Az 1976-ban alapított Laurence Olivier-díjat a legrangosabb brit színházi díjként tartják számon. A díjazottakról a színházi szakemberek és a nézők szavazatai döntenek.

Még több kultmix…
Novella