2024. június 17. (hétfő) 23:03

Le Monde – Azahriah, a magyar szupersztár

A Le Monde is bemutatta Azahriaht, sőt a francia lap újságírója három telt házas koncertjére, a Puskás Aréna backstagébe is elkísérte Azahriah-t, ahol az énekes-dalszerző arról beszélt, hogy a kormánymédia néhány nappal a stadionkoncertek előtt arról cikkezett, hogy tömegével adják el a jegyeket a fellépés előtt. Azahriah szerint az egész egy baromság volt, és alig volt üres szék a három koncerten. A cikk szerint a Fideszen belül is aggodalomra adott okot az előadó népszerűsége, ezért sem álltak bele teljesen, miután az énekes szerepet vállalt az influenszerek által szervezett gyermekvédelmi tüntetésen.

A Le Monde Azahriah kamaszkori otthonába is ellátogatott Újpalotára, ahol bevallottan fideszes nagybátyja él. Ő azt tanácsolta unokaöccsének, ne formáljon politikai véleményt, mert csak problémákat szülnek a megszólalásai. Azahriah azt mondja, továbbra is zenészkarrierben gondolkodik, és a közéleti megnyilvánulásai ellenére nem tervez semmilyen politikai szerepvállalást.Nagybátyjával arról is beszélgettek, mit tett volna, ha Orbán Viktor is elment volna egyik koncertjére a Puskásba.

-Szívesen láttam volna a koncertemen a közönség soraiban, de azt is elmondtam volna neki, hogy már nem kéne az országot vezetnie
– idézi a cikk Azahriah-t, aki azt nem árulta el, melyik pártra szavaz a választásokon, de annyit elmondott, hogy érdeklődéssel követi Magyar Pétert a színrelépése óta.Azahriah-t a Le Monde cikke szerint most elsősorban az érdekli, hogyan építhetne komoly karriert Magyarországon kívül, ami még egyetlen magyar popsztárnak sem jött össze. Igaz, korábban a tripla-Puskás sem jött össze senkinek – teszi hozzá a Le Monde szerzője.

Még több kultmix…
Novella