2024. június 15. (szombat) 12:36

Májusban indul a Margitszigeti Szabadtéri Színpad új évada

Margitsziget Szabadtéri Színpad

Májusban indul a Margitszigeti Szabadtéri Színpad új évada, melynek keretében világsztárokkal, hazai művészekkel, opera-, balett-, operett- és musical bemutatókkal, valamint koncertekkel várják az érdeklődőket – tudatta a fesztivál kommunikációjával megbízott reklámügynökség szombaton az MTI-vel.

A csaknem négyhónapos programban szerepel többek között Prokofjevtől a Rómeó és Júlia című balett; Lehár Ferenc operettje, a Luxemburg grófja; fellép a georgiai Sukhishvili Nemzeti Táncegyüttes; látható lesz a Báthory Erzsébet című opera-musical; valamint Budapest egyesítésének 150. évfordulója alkalmából ünnepi koncertet és kiállítást szerveznek – olvasható a közleményben.

A programot filmvetítés is színesíti

A  Jurassic Park HD minőségben, óriásvásznon, John Williams ikonikus filmzenéjével, a MÁV Szimfonikus Zenekar élő előadásában lesz látható. Júniusban a hegedűvirtuóz Daniel Lozakovich lép fel az évad klasszikus zenei nyitókoncertjén. Az est karmestere Káli Gábor.
A Margitszigeti Színház Operagáláján Pretty Yende és Nadine Sierra szoprán lép fel. A két fiatal szopránt a világ szinte valamennyi jelentős színházában láthatta a közönség. Operaszerepeik mellett Pretty Yende és Nadine Sierra egy egyedülállóan különleges koncertsorozatban vesz részt Európa-szerte. A “Golden Age” című koncert bemutatója a Wiener Konzerthaus-ban volt 2022. márciusában. Ezt az érzelmekkel teli programot hozzák el a Margitszigeti közönségnek is, melynek repertoárján Verdi, Bellini, Rossini ismert dallamai mellett népszerű dalok is hallhatók lesznek. Az operaelőadáson a Magyar Állami Operaház Zenekara működik közre Pablo Mielgo vezénylésével.
A Prokofjev zenéjére készült Rómeó és Júlia című balettelőadás ezúttal új rendezésben, a Maribori Balett előadásában kerül színpadra. A Petőfi bicentenárium alkalmából a Margitszigeten is bemutatják a költő életének jelentősebb pillanatait felelevenítő Szabadság, szerelem! című előadást a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel.
A Báthory Erzsébet opera-musical idén nyáron ismét színpadra kerül a Margitszigeti Színház és a Kolozsvári Magyar Opera közös produkciójaként. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházzal koprodukcióban pedig a Luxemburg grófja című operettet Szente Vajk rendezi júliusban – olvasható az összegzésben.
Fellép továbbá a Chico & the Gypsies, Dolhai Attila, a Cotton Club Singers énekesei, Caramel, a 100 Tagú Cigányzenekar, Fenyő Miklós, Geszti Péter, Zséda, valamint a Budapest Bár is.
A fesztivál részletes programja a www.margitszigetiszinhaz.hu weboldalon tekinthető meg

Még több kultmix…
Novella