2024. július 22. (hétfő) 08:57

Ragaszthatatlan szív Ónodi Esztertől

Ónodi Eszter, Magyarország egyik legnépszerűbb színésznője és Kirschner Péter, a Sziámi és Bródy János producere/gitárosa még a Covid idején zenekart alapítottak a Kirschner környezetében található zenészekkel (Jason Szeifert Bálint – Mörk, Bakos Zita – Bródy János, Sziámi, Herself, valamint Tóth Márton – Bródy János, Sziámi) és alkotni kezdtek.

Főként Karafiáth Orsolya, de Egressy Zoltán vagy Vető János szövegeiből dalokat írtak aztán felvették őket egy lemezre, néhány fontos feldolgozást is beemeltek a műsorba – így alakult ez Cseh Tamás-Másik János-Bereményi Géza szerzeményével, a Minden álmomban címú dallal, és így került fel a lemezre a Trabant klasszikusa, a Ragaszthatatlan szív is. Ez a dal nem mellesleg a 80-as évek egyik legnagyobb alternatív slágere, és jelentőségéből, súlyából mit sem vesztett a mintegy 40 év alatt, ami eltelt a megszületése óta.

„Baráti viszonyban vagyok Vető Jánossal, a dal szövegírójával, és Víg Mihállyal, a zeneszerzővel. Vetőnek köszönhetem tulajdonképpen az ukulelézést, ezt az apró hangszert azóta rengeteg felvételen használom, de az utazásaimra is magammal viszem. Víg Mihállyal pedig 2022 februárban álltunk utoljára egy színpadon, amikor is a Müpában a Sziámival tartott Szimfonikus koncertünk vendége volt. Méhes Marietta és a Trabant pedig kitörölhetetlen nyomot hagyott bennük, és ez a dal különösen. A zenekar is nagyon szereti, jóllehet az egész tagságból egyedül én hallottam élőben – meséli Kirschner.

A felvételhez készült kisfilmet a dal egyszerűségéhez és melegségéhez igazították – összegyűltek egy szép, stílusos budai lakásban a hangszereikkel és néhány kedvenc tárgyukkal együtt, és kamerák jelenlétében eljátszották a dalt, ahogyan ők szeretik.

Még több kultmix…
Novella